«ΟΧΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ»

«Δεσμευόμαστε ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις των κατώτατων αμοιβών», δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία και ενόψει του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους, ο κ. Βρούτσης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «στρεβλώσεις και υπερβολές του παρελθόντος μπορούν σταδιακά να διορθωθούν με την ενεργό συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων, η ωριμότητα των οποίων πρέπει πλέον να αποδεικνύεται

κάθε μέρα» και προσθέτει:

«Θα έχουμε πετύχει τον πρώτο στόχο μας αν αυτός ο κοινωνικός διάλογος σημάνει τη συστράτευση όλων των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας μας στον αγώνα που ξεκινήσαμε για την καταπολέμηση της ανεργίας και την αποκατάσταση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας».

Αναφερόμενος στο λεγόμενο «κοινωνικό κράτος», ο υπουργός Εργασίας τονίζει πως «η αναποτελεσματικότητά του προκύπτει όχι τόσο επειδή δεν υπάρχουν πόροι, αλλά επειδή δεν κατευθύνονται σε εκείνους τους συνανθρώπους μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη» και προαναγγέλλει εξορθολογισμό στην κατανομή τους.

Σχολιάζοντας, δε, την παραίτηση του Νίκου Νικολόπουλου, ο κ. Βρούτσης υποστηρίζει πως «με τον τρόπο που έγινε στρεφόταν κατά της νέας κυβέρνησης» και καταλήγει: «Δυστυχώς, ο ίδιος επέλεξε να αποχωρήσει και να μην έχει την ευκαιρία να υπηρετήσει το υπουργείο, τους πολίτες, την πατρίδα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα