Ακραίες συμπεριφορές στο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο Μιχελάκης

Ερωτηθείς για την τροπολογία ,σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΒΗΜΑ FM ο υπουργός εσωτερικών, σημείωσε ότι θα ήταν ευκταίο να ψηφιστεί με τη συναίνεση όλων των κομμάτων. «Είναι κάτι που θα έπρεπε κανονικά να το επιδιώκουμε όλοι και δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η αντίδραση» σημείωσε ο κ. Μιχελάκης και πρόσθεσε ότι «στην τροπολογία που έχουμε καταθέσει για την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων που τελούν υπό δικαστική κρίση, έχουμε βάλει δύο άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Το ένα αφορά την

εγκληματική δραστηριότητα και το άλλο την τρομοκρατική. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει μόνο το ένα άρθρο, αυτό για την εγκληματική δραστηριότητα. Τι φοβάται;», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι θεωρεί τα επεισόδια στις Σκουριές «τρομοκρατική δράση».

Για τη θεωρία των δύο άκρων, υπογράμμισε ότι δεν ταυτίζει την Χρυσή Αυγή με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά «από εκεί και πέρα, το ζήτημα είναι εάν υπάρχουν ακραίοι και ακραίες συμπεριφορές από μεμονωμένα στελέχη. Το ζήτημα είναι τι φοβάται κανείς», αφήνοντας σαφέστατες αιχμές προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν καταργείται ο “Καλλικράτης”»

Αναφερόμενος στο σχέδιο «Καλλικράτης» ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα αλλαγών σε καλλικρατικούς δήμους.

«Δεν αγγίζει κανείς θέμα αλλαγής καλλικρατικών δήμων. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Αν έχει ξεκινήσει μια συζήτηση από τις τοπικές κοινωνίες, είναι η αρχή του “Καλλικράτη”, “ένα νησί, ένας δήμος”. Σε ορισμένα νησιά, όμως, όπως η Λέσβος ή η Κέρκυρα, έχουν δίκιο στα τοπικά ζητήματα. Είναι πολύ μεγάλα νησιά και επειδή οι αποστάσεις είναι πάρα πολύ μεγάλες, υπάρχει εκεί ένα ζήτημα που έχουν αναδείξει οι τοπικές κοινωνίες και από εκεί μπαίνει το θέμα. Σε κάθε περίπτωση, αυτά θα τα συζητήσουμε όταν θα καταθέσουμε το νομοσχέδιο» είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα