ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Ενώ μέχρι χθες το μεσημέρι οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις έδιναν σχετικά άνετο προβάδισμα στη Ν.Δ. με μία διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ που έφθανε ή και ξεπερνούσε τις 3 μονάδες, στο απογευματινό κύμα φαίνεται ότι υπήρξαν ανατροπές και η διαφορά μεταξύ των δύο μειώθηκε κατά 1 μονάδα.


Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και πριν μερικές ημέρες. Ενώ μέχρι τότε τα δύο κόμματα ήταν κοντά, με τη Ν.Δ. να προηγείται 1%, αίφνης ο ΣΥΡΙΖΑ

εμφάνισε στασιμότητα και η Ν.Δ. διεύρυνε τη διαφορά της αρχικά στις 2 και στη συνέχεια στις 3 μονάδες.

Αλλά και παλαιότερα, που οι εταιρείες έδιναν διαφορά έως και 6% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και σε σχεδόν μία εβδομάδα αυτή εξανεμίστηκε. Αρχικά μειώθηκε σε 2,5% και στη συνέχεια έπεσε στο 1%, ενώ έφθασε και στο 0,3%.

Το κλίμα αβεβαιότητας λοιπόν επιστρέφει και οι εκλογές, εάν δεν αλλάξει και πάλι κάτι, γίνονται εκ νέου θρίλερ. Τα κομματικά επιτελεία θα περιμένουν και τις σημερινές μετρήσεις για να δουν αν μπορούν να κατασταλάξουν σε οριστικά συμπεράσματα πριν ανοίξουν οι κάλπες την Κυριακή.

Οι αιφνίδιες μεταπτώσεις των μετρήσεων πιθανολογείται βασίμως ότι συνδέονται με τον όγκο των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, ο οποίος κινείται στην περιοχή του 12-13%. Για τα άλλα κόμματα τα ευρήματα δείχνουν μεγαλύτερη (Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ) ή μικρότερη (Χρυσή Αυγή) πτώση σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, πλην της ΔΗΜΑΡ η οποία φαίνεται να αντέχει την πίεση, ενώ σε ορισμένες μετρήσεις εμφανίζεται ακόμη και να ενισχύεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα