ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Η Ε.Ε. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κατά την ομιλία της στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, κατηγορώντας τον ότι αθωώνει την Ε.Ε..

«Η ΕΕ δεν έχει δώσει τίποτα καλό για το λαό. Σεν άλλαξε, δεν αλλάζει», τόνισε, χαρακτηρίζοντας «απάτη του ΣΥΡΙΖΑ

ότι η Ε.Ε. θα αλλάξει στρατηγική» και ότι «αθωώνει την ΕΕ».

Σε ότι αφορά το κυβερνητικό του πρόγραμμα ισχυρίστηκε ότι «μαζεύεται συνεχώς, κάνει εκπτώσεις πριν κυβερνήσει», εξελισσόμενος «σε κυβερνητικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα» χωρίς τα συνθήματα, λόγω της καπιταλιστικής συγκυρίας, της εποχής της σοσιαλδημοκρατίας.

«Ο λαός δεν χρειάζεται κάποιο καλύτερο διαπραγματευτή στην ΕΕ, αλλά ρήξη με τη λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων. Εξάλλου για λογαριασμό τίνος θα διαπραγματευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ;» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

«Για τους λαούς της Ευρώπης και για τον ελληνικό λαό Μνημόνιο ήταν και είναι η Συνθήκη του Μάαστριχτ, το Δημοσιονομικό Σύμφωνο Σταθερότητας, το Σύμφωνο για το Ευρώ, η Λευκή και Πράσινη Βίβλος για να σταθούμε σε ορισμένα ντοκουμέντα, που όλα είναι στην ίδια αντεργατική, αντιλαϊκή, φιλομονοπωλιακή, φιλοϊμπεριαλιστική γραμμή. Μη ξεχνάτε ότι αντιμνημονιακή δύναμη αναγορεύτηκε η φασιστική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, το δολοφονικό χέρι του συστήματος», πρόσθεσε.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στη ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι «δεν άλλαξε σε τίποτε, ούτε πρόκειται να αλλάξει» και ότι είναι άδικο πραγματικά να υποκύψουν στην κινδυνολογία της «εγώ ή το χάος», εργάτες, υπάλληλοι, φτωχοί αγρότες και επαγγελματίες».

«Κανένας δε θα σώσει το λαό. Ο λαός μόνος του θα σωθεί οργανωμένος κινητοποιημένος» υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ θα είναι στην πρωτοπορία των λαϊκών αγώνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα