ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Να περάσει τον κάβο των μέτρων με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή. Ο πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος συναντά για αυτό τους βουλευτές, ενώ κορυφαία στελέχη του επιχειρούν με όλους τους τρόπους να τονώσουν το …φρόνημά τους.


Την εσωτερική του συνοχή παλεύει να διασφαλίσει το ΠΑΣΟΚ,

ενόψει της ψήφισης του νέου, σκληρού πακέτου μέτρων. Στην Ιπποκράτους εκτιμούν ότι τα μέτρα θα είναι τόσο επώδυνα, που κανένα κόμμα δεν θα βγει αλώβητο από τη διαδικασία ψηφοφορίας στη Βουλή, περιοριζόμενοι τώρα να …ελπίζουν ότι οι 33 βουλευτές τους θα «σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» και ως εκ τούτου θα έχουν «ελάχιστες απώλειες».

Ο συντονιστής της Οργανωτικής Γραμματείας Πάρις Κουκουλόπουλος μάλιστα, έσπευσε χθες να προβλέψει ότι «θα είμαστε 33 που θα ψηφίσουμε όλοι μαζί», αποδεικνύοντας έτσι με πανηγυρικό τρόπο ότι «η κυβέρνηση δεν υπάρχει χωρίς το ΠΑΣΟΚ», σε μία προσπάθεια τόνωσης του …φρονήματος της ΚΟ, που έχει διαρραγεί. Το ίδιο προσπαθεί να κάνει ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντώντας κατά ομάδες τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είτε στην Ιπποκράτους είτε στη Βουλή και επιχειρώντας ένα …μασάζ, αλλά και μία πιο “ενθαρρυντική” παρουσίαση των μέτρων που έρχονται.

Και πάλι ο Πάρις Κουκουλόπουλος ήταν εκείνος που φρόντισε να διαμηνύσει χθες ότι το 1,5 δισ. ευρώ που υπέδειξαν με επιστολή τους τέσσερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι μπορεί να προκύψει από έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, έγινε αποδεκτό από το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας σε συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση προχθές. «Με απόλυτη βεβαιότητα, δεν χρειαζόμαστε μέτρα 11,5 δισ., αλλά δέκα», είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτά να είναι πολύ λιγότερα, εφόσον ισχύουν τα στοιχεία της έκθεσης που παρουσίασε η Alpha Bank, εμφανίζοντας περισσότερα έσοδα και λιγότερες δαπάνες για το ελληνικό κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα