ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΥΓΑΣ ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έντονη ενόχληση εκφράζεται από όλα τα στελέχη της Κουμουνδούρου για την άποψη, που εκφράζεται από πολιτικούς χώρους, αλλά και σχολιαστές, ότι η δράση της Αριστεράς οδήγησε στην… άνοδο της ακροδεξιάς.

Tου Γιώργου Μελιγγώνη

Η συγκεκριμένη ανάλυση ακούγεται, λέγεται και γράφεται ολοένα και περισσότερο τις τελευταίες ημέρες –κάτι που δεν έχει περάσει απαρατήρητο από την Κουμουνδούρου. Ωστόσο, χθες, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν τα πυρά που εξαπέλυσε –σ’

αυτή την κατεύθυνση» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης στη Βουλή.

«Τα τελευταία δυο χρόνια έχει διαμορφωθεί μια λανθασμένη εντύπωση, ότι η απαξίωση του πολιτικού συστήματος θα ωφελήσει κάποιους και θα ζημιώσει άλλους. Συστηματικά ζητούν τρόπους να κατεδαφίσουν και να σπιλώσουν τα κόμματα με κυβερνητικές ευθύνες και τα πρόσωπα, ανεξάρτητα από την πορεία τους και την διαδρομή τους. Ποιος βγαίνει ωφελημένος από την απαξίωση του πολιτικού κόσμου; Βγαίνει η Αριστερά που στο κάτω-κάτω ως αντισυστημική δύναμη θα έπρεπε να είναι η κατεξοχήν ωφελημένη από την κρίση; Όχι. Ωφελημένη βγαίνει η άκρα δεξιά στην πιο άγρια ναζιστική εκδοχή της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαχινίδης, για να προσθέσει: «Τι κατάφεραν όλοι αυτοί οι οποίοι συναγελάζονταν στην πλατεία Συντάγματος αγκαλιά με τους χρυσαυγίτες; Να τους φέρουν εδώ μέσα. Η προσπάθεια που κάνουν συστηματικά οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να ρίξουν λάσπη στο ΠΑΣΟΚ, είναι μια προσπάθεια που λειτουργεί εις βάρος και των ιδίων. Γιατί τελικά το μόνο που κάνουν είναι να νομιμοποιούν την πολιτική παρουσία της άκρας δεξιάς. Ας θυμηθούν ότι σε όλες τις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία εκατό χρόνια να αμφισβητηθεί το πολιτικό σύστημα και ιδιαίτερα όσοι ανέλαβαν κυβερνητικές ευθύνες, σπανίως η Αριστερά βγήκε κερδισμένη. Ο μόνος που βγήκε κερδισμένος ήταν ο φασισμός και ο ναζισμός», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Κόλαση

Με το που τελείωσε την τοποθέτησή του ο κ. Σαχινίδης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκαν όλοι όρθιοι και στην αίθουσα της Ολομέλειας επικράτησε πανδαιμόνιο. Αν και τελικώς δεν δόθηκε ο λόγος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρη Παπαδημούλη, εκείνος αργότερα επέστρεψε τα πυρά στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντάς τον για «ανιστόρητους ισχυρισμούς. «Την άνοδο της άκρας δεξιάς την έφεραν η οικονομική και κοινωνική κρίση, η καλπάζουσα ανεργία, η ύφεση, τα σκάνδαλα και η ατιμωρησία που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχτισαν. Εσείς τρέφετε την άκρα δεξιά. Τη ναζιστική Χρυσή Αυγή το σύστημα την έχει χρησιμοποιήσει ως σιδηρογροθιά εναντίον των αριστερών ιδεών», κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.
Πάντως, η συγκεκριμένη ανάλυση έχει ενοχλήσει πολύ όλους τους επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, να καταγγείλει από τη ΔΕΘ τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις, υποστηρίζοντας ότι όσοι

Keywords
Τυχαία Θέματα