Άγκελά μου, φάε ένα κρουασανάκι

Άγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ παίρνουν αγκαλιά στο κρεβάτι το πρωινό τους τρώγοντας κρουασάν και πρέτζελ, ενώ φωτογραφίζονται επίσης σε τρυφερές στιγμές μπροστά στο τζάκι απολαμβάνοντας σαμπάνια… Πρόκειται για σωσίες της Γερμανίδας καγκελαρίου και του προέδρου της Γαλλίας σε μία σειρά φωτογραφιών της φωτογράφου-αυθεντία στο είδος, Άλισον Τζάκσον.

«Ich liebe dich (moi non plus)», «Σ’ αγαπώ (εγώ όχι πια)», σε παράφραση του γνωστού τραγουδιού

του Σερζ Γκενσμπούργκ (Je t’ aime, moi non plus), είναι η φράση που συνοδεύει την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ στο γαλλικό εξώφυλλο της κοινής, ειδικής έκδοσης των δύο περιοδικών για τις γαλλογερμανικές σχέσεις που δεν διανύουν τη θερμότερη περίοδο της ιστορίας τους.

Στο εξώφυλλο του «Μ», Ο δύο ηγέτες απολαμβάνουν ένα ομολογουμένως λιτό πρωινό για τα γαλλικά δεδομένα που σημειολογικά ίσως έρχεται να σηματοδοτήσει την επικράτηση της γερμανικής εμπνεύσεως λιτότητα. Ο δίσκος έχει και ένα κινητό βυθισμένο σε ποτήρι με νερό, ενδεχομένως για να… ξεφύγει από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA).

Στο εξώφυλλο του περιδικού της εφημερίδας Die Zeit εμφανίζεται η Άγκελα Μέρκελ ξαπλωμένη σε ένα μαξιλάρι με ένα ποτήρι σαμπάνια στο χέρι, και ο Φρανσουά Ολάντ πίσω της να την κρατά από τους ώμους. Εκείνος είναι χαμογελαστός, εκείνη ωστόσο φαίνεται συνοφρυωμένη…

Keywords
Τυχαία Θέματα