«Αδικημένος» νοιώθει ο Στουρνάρας – Φήμες και για παραίτηση Θεοχάρη

Του Βαγγέλη Δουράκη

Ο «τσάρος της οικονομίας» αν και δείχνει ακλόνητος στην θέση του δεδομένου ότι είναι εκείνος που έχει χειριστεί όλα τα «καυτά ζητήματα» μέχρι σήμερα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και επιπλέον έχει δρομολογήσει το ζήτημα του χρέους, αλλά και της σταδιακής μείωσης των φορο- επιβαρύνσεων, φαίνεται πως πλέον νοιώθει «απροστάτευτος»

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας

έχει γίνει «σάκος του μποξ» και είναι έντονα δυσαρεστημένος από την άδικη κριτική που δέχεται τις τελευταίες ημέρες και τόσο ενοχλημένος, σε σημείο που να μην επιθυμεί την παραμονή του στον υπουργικό θώκο.

Υποστήριζαν ότι οι διαπραγματεύσεις για τη ρύθμιση του χρέους είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο και ότι μπορεί να τις χειριστεί ακόμα κι ένα απλό κομματικό στέλεχος (σ.σ.: μόλις πρόσφατα ο Γιάννης Στουρνάρας είχε δηλώσει το αντίθετο, δηλαδή ότι ο ίδιος θα κάνει τις διαπραγματεύσεις για την νέα αναδιάρθρωση του χρέους).

Ταυτόχρονα, οι στενοί συνεργάτες του υπουργού, φρόντισαν να μην διαψεύσουν το ενδεχόμενο της μετακίνησης του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος, συμπληρώνοντας όμως ότι αυτό το ενδεχόμενο αποτελεί απόφαση του πρωθυπουργού.

Μετά τον ντόρο που δημιούργησαν αυτές οι διαρροές, ο υπουργός Οικονομικών ανασκεύασε και με δηλώσεις του στο ΑΠΕ διέψευσε τις πληροφορίες που μετέφεραν συνεργάτες του περί μη παραμονής του στο υπουργείο. Ο ίδιος όμως επιβεβαίωσε την ενόχλησή του δηλώνοντας ότι «κριτική πάντα γίνεται, αλλά μερικές φορές είναι άδικη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός δέχτηκε πιέσεις για να διαψεύσει τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί μη παραμονής του στο υπουργείο, μετά από επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό.

Φαίνεται λοιπόν ότι παίζεται μπρα ντε φερ μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, δεν ήταν τυχαίο που οι διαρροές των στενών συνεργατών του υπουργού δημοσιοποιήθηκαν λίγες ώρες μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στο Μέγαρο Μαξίμου την Δευτέρα, αμέσως μετά τις εκλογές.

Ίσως ο Γιάννης Στουρνάρας περίμενε από τον Πρωθυπουργό -δεδομένης και της φημολογίας για ανασχηματισμό- να αφήσει ανοιχτή την πόρτα της Τράπεζας της Ελλάδος, κάτι που δεν έγινε. Οπότε ακολούθησαν οι διαρροές και στη συνέχεια οι διαψεύσεις.

Πολιτικοί παρατηρητές σχολίαζαν ότι ο κ. Στουρνάρας αισθάνεται απόγνωση διότι τον αδειάζουν τα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και επιθυμεί την μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδος για να μην μεταβληθεί σε «σάκο του μποξ» από ανθρώπους της ίδιας της Κυβέρνησης που εκπροσωπεί.

Άλλωστε, ο υπουργός είναι και στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία έχει θέσει βέτο στην μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Υπό αυτή την έννοια νοιώθει απροστάτευτος και εκτιμά πως θα του χρεωθούν άδικα τα βαρύτατα δημοσιονομικά μέτρα που εφαρμόστηκαν λόγω μνημονίου, εξ’ ου και οι διαρροές από πλευράς συνεργατών του υπουργού. Αργά το βράδυ έντονη ήταν και η φημολογία για παραίτηση του γενικούς γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη: Τόσο όμως ο ίδιος, όσο και κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διέψευδαν μια τέτοια εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα