Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας για τις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις και την τράπεζα θεμάτων της Α Λυκείου

Tweet

Συνάδελφοι

Η δημοσιοποίηση της «τράπεζας θεμάτων» για τις πανελλαδικού χαρακτήρα εξετάσεις της Α΄ λυκείου δημιουργεί μια σειρά σοβαρότατα ζητήματα τα οποία εγείρουν απορίες για τις σκοπιμότητες και τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας.

Αναφέρουμε μερικά από αυτά:

1. Τα θέματα δημοσιοποιήθηκαν μόλις τις 26/5/2014, δηλαδή μετά τη λήξη των μαθημάτων στα σχολεία πράγμα που σημαίνει,

ότι σημαντικότατος αριθμός μαθητών θα αναγκαστεί κάτω από συνθήκες πίεσης και πολύ μεγάλης αγωνίας, να καταφύγει στην παραπαιδεία προκειμένου να γνωρίζει τις απαντήσεις των προτεινόμενων θεμάτων.

2. Οι πρώτες πληροφορίες για τα εν λόγω θέματα είναι ότι υπάρχουν θέματα με πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας και θέματα εκτός ύλης.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας προκειμένου να εξασφαλίσει το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ενημέρωσης γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών αποφάσισε:

1. Τις αμέσως επόμενες μέρες να κηρύξει καμπάνια ενημέρωσης μέσω των ΜΜΕ και να καλέσει τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων σε συγκεντρώσεις γονέων κατά σχολείο να ενημερώσουν για τα προβλήματα που δημιουργούνται.

2. Να καλέσει αύριο Τετάρτη 28/5/2014 στις 7:00 μμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ συναδέλφους που επιθυμούν να ενημερωθούν και κυρίως συναδέλφους που εμπλέκονται με μαθήματα πανελλαδικά εξεταζόμενα της Α΄ λυκείου, προκειμένου να ανταλλάξουμε σκέψεις και πληροφορίες σχετικά με τα θέματα της «τράπεζας θεμάτων». Συνάδελφοι που δεν μπορούν να παρίστανται και έχουν άποψη για θέματα παρακαλούνται μέσω του email της ΕΛΜΕ ([email protected]) να καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους.

Σημείωση: αύριο Τετάρτη 28/5/2014 το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας θα δώσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΕΛΜΕ και ώρα 1:00μμ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Tags: ΕΛΜΕ Κέρκυραςτράπεζα θεμάτων Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα