Άδικη αλλά αναμενόμενη η αθώωση Χαραντινάι, λένε οι Σέρβοι

Άδικη, παράνομη αλλά αναμενόμενη ήταν σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς η αθώωση του  πρώην διοικητή του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου» και πρώην πρωθυπουργού Ραμούς Χαραντινάι

Ο Ίβιτσα Ντάτσιτς χαρακτήρισε την απόφαση ως αναμενόμενη και τελευταία μιας σειράς πολιτικών, παράνομων και άδικων αποφάσεων του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY).

Παρ’ όλα αυτά το Βελιγράδι θα συνεχίσει το διάλογο με την Πρίστινα, επειδή είναι προς το συμφέρον του, υπογράμμισε ο Σέρβος πρωθυπουργός τονίζοντας ότι

η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου.

«Είναι προς το συμφέρον της Σερβίας η συνέχιση του διαλόγου και της πορείας ένταξης της στην ΕΕ» δήλωσε ο κ. Ντάτσιτς  στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, μετά την είδηση ότι το ICTY απάλλαξε τον Ραμούς Χαραντινάι απ΄όλες τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας σύμφωνα με το ΑΜΠΕ εκτίμησε ότι και αυτή η απόφαση, όπως και η απόφαση για τους Κροάτες στρατηγούς Άντε Γκοτόβινα και Μλάντεν Μάρκατς, θα επιβαρύνει τη διαδικασία συμφιλίωσης στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα