Nέες θυσίες από τους Έλληνες ζητά ο Ντάισελμπλουμ

Ο Ολλανδός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνει την ανάγκη να σημειωθεί άμεσα πρόοδος στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Παραδέχτηκε μεν ότι έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες, αλλά τόνισε ότι χρειάζονται «νέες θυσίες από τους Έλληνες». Μάλιστα όπως είπε, πολλοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους με την Ελλάδα

και πρόσθεσε: «Η διαδικασία αξιολόγησης θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα».

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, που οργανώνει κάθε χρόνο το γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Χάγη και απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας «Τα Νέα» τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει «επειγόντως» τις δεσμεύσεις της και να προωθήσει άμεσα τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες θεωρεί μονόδρομο προκειμένου να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να προσελκύσει επενδύσεις.

«Η Ελλάδα έχει ακόμη αρκετή δουλειά μπροστά της» υποστήριξε ο κ. Ντάισελμπλουμ και ήταν ιδιαίτερα κατηγορηματικός ως προς την ανάγκη τήρησης από τη χώρα των δεσμεύσεών της, επισημαίνοντας ότι τα συμφωνηθέντα στο πρόγραμμα στήριξης δεν αποτελούν «μέτρα λιτότητας».

«Η προσέγγιση του Eurogroup στο ζήτημα της Ελλάδας δεν αφορά σε λιτότητα, αλλά σε διόρθωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών και κίνδυνων» τόνισε, επιβεβαιώνοντας, πάντως, ότι η Ευρώπη θα παράσχει στην Αθήνα νέα βοήθεια μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα