MOm-Προστασία της μεσογειακής φώκιας Monachus monachus

07:22 4/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Σκοπός της δράσης της MOm είναι η προστασία των φυσικών οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας των ελληνικών ακτών και θαλασσών, μέσω της προστασίας και διατήρησης της απειλούμενης με εξαφάνιση μεσογειακής φώκιας. Η MOm αγωνίζεται για την επιβίωση του μοναδικού είδους φώκιας στη Μεσόγειο και για ένα υγιές θαλάσσιο περιβάλλον για την άγρια ζωή και τον άνθρωπο, για το σήμερα και το αύριο.

Η MOm χρειάζεται τη βοήθεια εθελοντών σε διάφορους τομείς.

Καλοκαιρινό Εθελοντικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης

Το

Καλοκαιρινό Εθελοντικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στο Κέντρο Ενημέρωσης της MOm στο Πατητήρι Αλόννησου. Το Πρόγραμμα αρχίζει την 1η Ιουνίου και τελειώνει στις 30 Σεπτεμβρίου. Έχει διάρκεια 2 εβδομάδες και οι εθελοντές:

Ενημερώνουν τους επισκέπτες για το θαλάσσιο περιβάλλον και τη μεσογειακή φώκια, καθώς και για τους τρόπους προστασίας και διατήρησής τους.Βοηθούν στην προώθηση του υλικού οικονομικής ενίσχυσης της MOm.Προσελκύουν στην οικογένεια της MOm νέους υποστηρικτές.Κάνουν διακοπές σε μία από τις πιο σημαντικές οικολογικά περιοχές της Ελλάδας

Οι εθελοντές επωμίζονται τα έξοδα μετάβασης τους από και προς το νησί, ενώ η MOm τους παρέχει τη διαμονή σε πλήρως εξοπλισμένο σπίτι.

Οι Αιτήσεις Συμμετοχής για το Εθελοντικό Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Ενημέρωσης για το 2014 θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο. Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, συμπληρώστε την αίτησή σας εδώ.

Πρόγραμμα Περίθαλψης και Επανένταξης μεσογειακής φώκιας

Το Πρόγραμμα Περίθαλψης και Επανένταξης μεσογειακής φώκιας πραγματοποιείται στη Στενή Βάλα Αλόννησου, στο Κέντρο Περίθαλψης και Επανένταξης μεσογειακής φώκιας της MOm, όποτε βρεθεί κάποιο άρρωστο, τραυματισμένο ή ορφανό φωκάκι.

Εθελοντής Ενημέρωσης / Εκπαίδευσης

Αν είσαι κάτοικος Αθήνας και θέλεις να βοηθήσεις στις δράσεις ενημέρωσης της MOm (π.χ. εκδηλώσεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις σε σχολεία κ.ά.)

Εάν σας ενδιαφέρουν οι τελευταίες δύο δράσεις, επικοινωνήστε για περισσότερες πληροφορίες ή συμμετοχή στο 210 5222 888 ή στο [email protected].

Keywords
Τυχαία Θέματα