Νέο κάλεσμα Παπαδόπουλου στη ΔΗΜΑΡ να συμμετέχει στην «Ελιά»

23:51 3/2/2014 - Πηγή: Matrix24

«Δεν είναι η ώρα του διχασμού, δεν είναι ώρα της διαίρεσης ή της αφαίρεσης, αλλά της πρόσθεσης και του πολλαπλασιασμού. Χρειαζόμαστε το κόμμα μου, τη ΔΗΜΑΡ, όπως χρειαζόμαστε το ΠΑΣΟΚ στο σύνολό του, τις κινήσεις του χώρου, τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει νέα παιδιά, όπως αυτά που συμμετέχουν στην Κίνηση Μπροστά και άλλες αντίστοιχες και βεβαίως τις προσωπικότητες του χώρου

που είναι κομματικά ανέστιες», είπε μεταξύ άλλων, καλώντας να εξαντληθούν τα περιθώρια ως το τέλος του μήνα ώστε όλες οι δυνάμεις του χώρου να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Σε σχέση με τις κυβερνήσεις συνεργασίας, ο κ.Παπαδόπουλος εξέφρασε την άποψη πως τα κόμματα που εκφράζονται από τη λεγόμνη Κεντροαριστερά δεν μπορεί να αποτελούν διαχρονικούς συμμάχους της ΝΔ, καταλήγοντας πως δεν είναι οι ευρωεκλογές η τελική παρτίδα και προσθέτοντας πως είναι βέβαιος ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα πείσει πολλούς. «Και ο νοών νοείτο», είπε, φράση που ερμηνεύθηκε ως μήνυμα προς το εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ.

Τη ΔΗΜΑΡ όμως κάλεσε να συμμετέχει στην προσπάθεια συγκρότησης της Κεντροαριστεράς και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος, δηλώνοντας πως «είμαστε ανοιχτοί μέχρι την τελευταία στιγμή σε κάθε ενδιαφερόμενο»…

«Η συνεργασία αυτή θα αποτελείται από δυνάμεις, που διατηρούν την πολιτική και οργανωτική αυτονομία και αυτοτέλειά τους. Δεν μπορεί να ζητείται από κανένα σχήμα να διαλυθεί ή να προσχωρήσει κάπου ή να συγχωνευθεί με άλλους. Ούτε μπορεί να τίθεται ως προϋπόθεση για κάποιον να αρνηθεί την ιστορία του, το παρελθόν ή τις θέσεις του. Η συμφωνία μας θα είναι προγραμματική και θα αφορά συμπτώσεις για το μέλλον», υποστήριξε.

Στην εκδήλωση μίλησε ακόμα ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, που αναφέρθηκε όμως κυρίως στις μεταρρυθμίσεις που μπορούν να προωθηθούν στο πλαίσιο της επόμενης συνταγματικής αναθεώρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα