KATI ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Στα 180 λεπτά των αναμετρήσεων με τη Μάδεργουελ, ο Παναθηναϊκός παίζει το προγραμματισμό της φετινής σεζόν και την οικονομική του αυτάρκεια.


Τέτοιο καιρό πριν από τρία χρόνια ο Παναθηναϊκός είχε στις τάξεις του τον Τζιμπρίλ Σισέ και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, το χρήμα έρεε άφθονο και

η ομάδα ετοιμαζόταν για την εκτόξευση. Εν έτει του 2012 όμως οι πράσινοι παίζουν ουσιαστικά την οικονομική τους αυτάρκεια σε δύο παιχνίδια με την άσημη Μαδέργουελ.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Εφόσον ο Παναθηναϊκός προκριθεί επί των Σκωτζέζων θα βάλει στα ταμεία του όπως και να έχει 2,2 εκατομμύρια ευρώ, ως πριμ πρόκρισης από την UEFA. Eπιπλέον θα διασφαλίσει και άλλα 3 εκατομμύρια ευρώ που θα προέλθουν από τη συμμετοχή στους ομίλους του europa League (εφόσον η ομάδα αποκλειστεί από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ).

Αν όμως, παρ΄ελπίδα έρθει ο αποκλεισμός από τη Μάδεργουελ όλα θα παιχθούν στα πλέι οφ του Europa League. Ενας νέος αποκλεισμός και εκεί (όπως συνέβη πέρυσι με το κάζο από τη Μακάμπι) στερεί από τον Παναθηναϊκό πολύ σημαντικά έσοδα και ουσιαστικά τινάζει τον προγραμματισμό της ομάδας στον αέρα.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο σοβαρά αν σκεφτεί κανείς ότι ο κόσμος δεν έχει δει ζεστά το εγχείρημα της Παναθηναϊκός Συμμαχίας. Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί έως τώρα μόλις και μετά βίας αγγίζει τα 2εκ ευρώ, πολύ κατώτερο των προβλέψεων του Γιάννη Αλαφούζου και των συνεργατών του.

Ενα ενδεχόμενο νέο ευρωπαϊκό κάζο θα παγώσει ακόμη περισσότερο τους φίλους της ομάδας, ενώ, αν αντίθετα, ο Παναθηναϊκός πράξει το καθήκον του και διασφαλίσει τουλάχιστον το Europa League, τότε δεν αποκλείεται μία μάζα φιλάθλων να κινητοποιηθεί.
Οι ποδοσφαιριστές από την πλευρά τους έχουν κάθε συμφέρον να τα δώσουν όλα. Η εξασφάλιση των 5 εκατομμυρίων ευρώ που θα σημάνει μία πρόκριση επί της Μάδεργουελ θα χαρίσει άνεση πληρωμών στη διοίκηση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται να εμφανιστούν τα περσινά …ζόρια τα οποία ουδείς στην Παιανία επιθυμεί να βιώσει ξανά.

Keywords
Τυχαία Θέματα