ΑΝΤΙΓΟΝΗ: Η ΑΓΑΠΗ ΩΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Τη δική της εκδοχή για την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή δίνει για δεύτερη και τελευταία βραδιά η ομάδα ΑΣΙΠΚΑ στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

Μια διαφορετική εκδοχή της «Αντιγόνης», της «επαναστάστριας» που κόντρα στο νόμο του πανίσχυρου Κρέοντα αποφασίζει να θάψει τον νεκρό αδελφό της Πολυνείκη, παρουσιάζει η ομάδα ΑΣΙΠΚΑ στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου και μάλιστα υπό ολική έκλειψη σελήνης

– ως μία σύγχρονη αλληγορία πάνω στην πιο ισχυρή πραγματικότητα, που είναι το αιώνιο σκοτάδι του Θανάτου και η μοναδική ελευθερία που έχει κανείς στο πώς πεθαίνει χαρακτηρίζει την απόπειρά του ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπίτος στο σημείωμά του.

Με αφορμή το μοναρχικό ξόδι που επιλέγει η Αντιγόνη για το νεκρό αδερφό της Πολυνείκη, ενάντια στο νόμο του Κρέοντα και σε όσους υποτάσσονται στη βία του, η Ομάδα ΑΣΙΠΚΑ και ο Μπίτος προσεγγίζουν το δράμα του Σοφοκλη, επιχειρώντας να αποκωδικοποιήσουν την τραγικότητα της αγάπης ως επαναστατική πράξη, ως εξίσωση χωρίς λύση, ισχυρή ως φυσικό φαινόμενο και νόμο ενάντια στους νόμους του κράτους, κάθε εξουσίας ή λογικής. Στόχος του Σκηνοθέτη είναι να φέρει σε μία ουσιαστική συνάντηση μέσα από τις μουσικές συνθέσεις του Blaine L. Reininger και του Ψαραντώνη ήχους του χθες και του σήμερα, για τα πάθη του έρωτα. Στην παράσταση συμμετέχει και το πενταμελές συγκρότημα πολυφωνικών Διώνη.

INFO: Στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στις 21.30, εισιτήρια 25, 20 & 10 (φοιτητικό) ευρώ, προπώληση στο ταμείο του Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39) & στο www.greekfestival.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα