Citi: Άλλο οι εκθέσεις μας, άλλο οι αποκρατικοποιήσεις

«Το Τμήμα Επενδυτικής Τραπεζικής μιας τράπεζας δεν μπορεί να θεωρείται υπεύθυνο για συστάσεις ή προτάσεις τού τμήματος Αναλύσεων της ίδιας τράπεζας και το αντίστροφο», απάντησε ο διεθνής όμιλος σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.

«Η Citigroup

Global Markets Limited (“Citi”), όπως όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν, υπό το ίδιο ελεγκτικό και ρυθμιστικό καθεστώς, διατηρούν έναν αυστηρό, σαφή και συνεπή διαχωρισμό μεταξύ της Επενδυτικής Τραπεζικής (Investment Banking) και των υπηρεσιών ανάλυσης (Research)», αναφέρεται στο έγγραφο. Ο διευθύνων σύμβουλος Citi Ελλάδος Γκραντ Κάρσον υποστηρίζει ότι «όλες οι απόψεις στις εκθέσεις του Τομέα Αναλύσεων της Citi αντανακλούν αυστηρώς τις προσωπικές απόψεις των συντακτών».

Παράλληλα, αρνείται ότι οι αναλύσεις της τράπεζας έχουν επηρεάσει τη διαδικασία ανεύρεσης επενδυτών για το Ελληνικό, αναφέροντας ότι «οι εν λόγω απόψεις είναι απλώς ένα στοιχείο προερχόμενο από έναν τεράστιο όγκο δεδομένων και πληροφοριών. Η επιπλέον επίδρασή τους σε ενδεχόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον είναι ανάλογη μόνο με τη βαρύτητα που δίνει ο κάθε επενδυτής στις απόψεις του/των συντακτών τέτοιων εκθέσεων».

Παράλληλα, αναφέρει ότι «το επίπεδο επενδυτικού ενδιαφέροντος που έχει εκφραστεί μέχρι σήμερα είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα