Άμεση ανάκληση της επιστράτευσης απαιτεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Με την ερώτηση, που υπογράφει το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητείται «να ανακληθεί, εδώ και τώρα, η αντισυνταγματική και πραξικοπηματική επιστράτευση των εργαζομένων στο μετρό της Αθήνας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι πρόκειται για

μία «ευθεία επίθεση ενάντια στη συνταγματική νομιμότητα, ενάντια στην ίδια τη δημοκρατία», με στόχο την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, «οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη “κινεζοποίηση” τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα».

Σημειώνει ότι «Το μέτρο της επιστράτευσης των απεργών εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ παραβιάζει απροκάλυπτα το Σύνταγμα της χώρας, «κουρελιάζοντας» (και) τις διατάξεις του άρθρου 22, παραγρ. 4: “Oπoιαδήπoτε μoρφή αναγκαστικής εργασίας απαγoρεύεται. Eιδικoί νόμoι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πoλέμoυ ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Xώρας ή επείγoυσας κoινωνικής ανάγκης από θεoμηνία ή ανάγκης πoυ μπoρεί να θέσει σε κίνδυνo τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την πρoσφoρά πρoσωπικής εργασίας στoυς oργανισμoύς τoπικής αυτoδιoίκησης για την ικανoπoίηση τoπικών αναγκών”.»

Keywords
Τυχαία Θέματα