Σταδιακή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προβλέπει η Merrill Lynch

Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προβλέπει έκθεση της Bank of America-Merrill Lynch κάνοντας λόγο ότι προς τον σκοπό τούτο θα ληφθούν μέτρα προετοιμασίας. Σύμφωνα με τους αναλυτές της δεν θα υπάρξει μια απευθείας έξοδος της χώρας από το ευρώ, αλλά θα ληφθούν μέτρα προετοιμασίας με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Η έκθεση εκφράζει αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων της ΕΚΤ προς την κατεύθυνση της επίλυσης της κρίσης

χρέους, και όπως τονίζεται αναμένεται νέα μείωση του επιτοκίου αναχρηματοδότησης με αποτέλεσμα η τράπεζα ν” αναθεωρεί καθοδικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη σε όλες της χώρες-μέλη της Ευρωζώνης.

Μάλιστα εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του έτους, Ισπανία και Ιταλία θα υποχρεωθούν τελικά να ζητήσουν επισήμως βοήθεια από το EFSF και την ΕΚΤ, και αναμένουν ότι η Ισπανία θα δεσμευτεί με ένα πιο «σφιχτό» μνημόνιο από πλευράς όρων σε σχέση με την Ιταλία, λόγω των προβλημάτων του τραπεζικού της τομέα.

Πηγή:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Σταδιακή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προβλέπει η Merrill Lynch | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα