Με πολώνιο δηλητηριάστηκε ο Γιάσερ Αραφάτ

Μυστήριο κάλυπτε μέχρι σήμερα το θάνατο του ιστορικού ηγέτη των Παλαιστινίων, Γιάσερ Αραφάτ το 2004. Περίπου πενήντα γιατροί που είχαν κάνει τότε νεκροψία στη σορό του Αραφάτ δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν ποια ήταν η αιτία του θανάτου του. Ντοκιμαντέρ του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα έρχεται οκτώ χρόνια μετά να ρίξει φως στην υπόθεση υποστηρίζοντας πως ο εμβληματικός ηγέτης είχε δηλητηριαστεί με ραδιενεργό πολώνιο.

Το ντοκιμαντέρ επικαλείται συμπεράσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν

στην Ελβετία σε βιολογικά δείγματα που ελήφθησαν από τα προσωπικά αντικείμενα και ρούχα του Αραφάτ.

«Βρήκαμε πολώνιο σε σημαντικά επίπεδα στα δείγματα αυτά» δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ραδιοφυσικής της Λωζάννης Φρανσουά Μποσίντ, προσθέτοντας πως για να επιβεβαιωθεί ότι ο θάνατος του Αραφάτ προκλήθηκε από δηλητηρίαση θα πρέπει να γίνει εκταφή της σορού του.

Ο Αραφάτ αρρώστησε ενώ βρισκόταν πολιορκημένος από τον ισραηλινό στρατό στο γενικό επιτελείο του στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης. Πέθανε στις 11 Νοεμβρίου 2004 στο Παρίσι.

πηγή : 24h NewsRoom

Σχετικά άρθρα:

«Ο κοινωνικός αναβρασμός είναι τέτοιος…που θα οδηγήσει σε εμφύλιο»Υστατο χαίρε στο σκηνοθέτη Κώστα ΧρονόπουλοΝτοκιμαντέρ για τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου από το «Διάζωμα»

Με πολώνιο δηλητηριάστηκε ο Γιάσερ Αραφάτ | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα