Λυκουρέντζος: Δεν έχει τεθεί θέμα πλαφόν στην περίθαλψη

Δεν έχει τεθεί ζήτημα πλαφόν 1500 ευρώ στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των σφαλισμένων, τόνισε ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν συζητήθηκε το πρόγραμμα των περικοπών ύψους 600 εκατ. ευρώ για την διετία 2013 -14. Ωστόσο πριν το τέλος του χρόνου θα έχουν μειωθεί κατά 661 τα τμήματα στους οργανισμούς που εποπτεύει το υπουργείου, δεν θα κλείσουν όμως νοσοκομεία και δεν θα καταργηθούν θέσεις γιατρών.

Όσον αφορά τις δαπάνες για την υγεία, θα τηρηθεί το όριο των 2,88 δισ. ευρώ για τα φάρμακα, μαζί με ΦΠΑ,

και των 2,2 δισ. ευρώ για τις δαπάνες των νοσοκομείων.

Όπως ανάφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά τη συνάντηση με την τρόικα, οι φαρμακευτικές εταιρείες θα κληθούν να πληρώσουν 152,6 εκατ. ευρώ , που είναι η διαφορά για την υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης για τους πρώτους 4 μήνες (clow – back), ενώ για τους δύο πρώτους μήνες το repate έχει υπολογισθεί στα 10 εκατ. ευρώ.

Όταν ρωτήθηκε αν πιέσθηκε από τις απαιτήσεις της τρόικας, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι «εν αισθάνθηκα καμία πίεση, όλοι παλεύουμε για να πετύχουμε τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί» και τόνισε ότι εκφράσθηκε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και την ηλεκτρονική αποτύπωση των χειρόγραφων συνταγών του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Λυκουρέντζος εκτίμησε ότι η νοσοκομειακή δαπάνη θα κλείσει εντός στόχων στα 2,2 δισ. ευρώ, και η φαρμακευτική στα 2,8 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος.

Πηγή:ert.gr

Σχετικά άρθρα:

Σαμαράς-Λυκουρέντζος: Αποφάσισαν μείωση δαπανών & ορθολογική διαχείριση πόρων«Θα τεθεί θέμα εξόδου της Ελλάδας αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της»Ο Α. Λυκουρέντζος για εκλογές και μνημόνιο

Λυκουρέντζος: Δεν έχει τεθεί θέμα πλαφόν στην περίθαλψη | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα