Η… μισή βρετανική Ιστορία στην εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου

Από τη… μέση ξεκίνησε η αναδρομή στη βρετανική Ιστορία, κατά τη διάρκεια του καλλιτεχνικού μέρους, στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Οι Βρετανοί αγρότες μεταμορφώθηκαν σε εργάτες – γεγονός που σηματοδοτεί την εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης – και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν

τα πιο σημαντικά στοιχεία (σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Ντάνι Μπόιλ) των ετών που ακολούθησαν, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στη βρετανική μουσική. Με τον τρόπο αυτό, όμως, παρουσιάστηκαν μόνο οι τελευταίοι αιώνες ζωής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αναλυτικότερα, ένα μικρό βίντεο με τραγούδια από τους Pink Floyd, Sex Pistols, Τhe Clash, Lilly Allen προηγήθηκε της ζωντανής σύνδεσης με το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου που περίμενε, πλήρως φωταγωγημένο, το μεγάλο ραντεβού των Αγώνων. Ακολούθησε το τραγούδι «Ιερουσαλήμ» (χρησιμοποιείται ενίοτε αντί του εθνικού ύμνου) και η παρουσία του Κένεθ Μπράνα ο οποίος απήγγειλε στίχους του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Το δάπεδο του σταδίου άλλαζε συνεχώς κατά τη διάρκεια των συνεχόμενων ιστορικών φάσεων. Έτσι, από λιβάδι με δέντρα, μεταμορφώθηκε σε βιομηχανικό χώρο με εργοστάσια (ακόμα και οι Ολυμπιακοί Κύκλοι πήραν τη μορφή των σίδερων που χρησιμοποιούνται στα χυτήρια και υψώθηκαν στον ουρανό του Λονδίνου).

Ο διάσημος σκηνοθέτης (γνωστός από τις ταινίες «Trainspotting» και «The Beach») συνέχισε να εντυπωσιάζει τους θεατές, παρουσιάζοντας τη σύγχρονη βρετανική ιστορία: βίντεο με τον πράκτορα 007 (Τζέιμς Μποντ) να μεταφέρει τη βασίλισσα στο γήπεδο, ρίχνοντας την… με αλεξίπτωτο, παιδική λογοτεχνία, Χάρι Πότερ, Μαίρη Πόπινς, ακόμα και ο Μίστερ Μπιν! Ακολούθησαν τα νεότερα χρόνια με μεγάλη αναφορά στην τεράστια μουσική παρακαταθήκη της Βρετανίας στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Keywords
Τυχαία Θέματα