»Δάσκαλος ο Φερέιρα, μακάρι να μείνει»

Ο βοηθός του Ζεσουάλδο Φερέιρα, Ζοζέ Γκόμες, έκανε απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε και σχολιάζει την απώλεια του τίτλου.

Επιπλέον, επιβεβαιώνει τα όσα είχαμε γράψει για αποχώρηση και για την συνέχεια της καριέρας του ως πρώτος προπονητής.

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε ο Πορτoγάλος:

Πως πήρες την απόφαση να αποχωρήσεις από τον Παναθηναϊκό;

Ο Ζεσουάλντο είναι φανταστικός δάσκαλος και ήταν σπουδαία εμπειρία να δουλέψω μαζί

του όλα αυτά τα χρόνια. Δίπλα του έμαθε πολλά, βελτιώθηκα από τις φανταστικές του ικανότητες στο τακτικό και το τεχνικό κομμάτι της προπονητικής. Είναι σαν να παίρνεις.μάστερ, όταν δουλεύεις με τον Ζεσουάλντο. Ζήσαμε μαζί σπουδαίες στιγμές και στην Πόρτο και στον Παναθηναϊκό.

Σίγουρα η συνεργασία μου μαζί του, αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για την καριέρα μου. Όμως πλέον είμαι απόλυτα έτοιμος για την νέα πρόκληση που μου δίνει η ζωή. Σε αυτή τη δουλειά πρέπει να δίνεις όλη την ενέργεια, να αφιερώνεις χρόνο και να χρησιμοποιείς τις γνώσεις σου. Αν δεν τα δώσεις, τότε δεν θα προχωρήσεις. Όλα αυτά τα χρόνια κέρδισα εμπειρία τόσο ως βοηθός προπονητής στην Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, όσο και ως πρώτος προπονητής στην Πορτογαλία. Άρχισα τα πρώτα μου βήματα το 1994 και πλέον έχω περάσει 18 χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οι δυο σεζόν που πέρασα στην Ελλάδα μου έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο, τους Έλληνες παίκτες και την ελληνική κουλτούρα. Έχετε πολύ καλούς παίκτες. Χρειάζεται όμως κάτι για να αλλάξει στην οργάνωση του ποδοσφαίρου.

Μου αρέσει να δουλεύω και να ζω εδώ. Αγαπώ την Ελλάδα. Μου αρέσουν οι Έλληνες, όλα, η κουλτούρα . Τα παιδιά μου και η οικογένεια μου, τους αρέσει να ζουν εδώ,. Έχουν φίλους, περνούν καλά και θα ήθελα να παραμείνω στην χώρα. Όμως στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Μπορεί τη μια ημέρα να είσαι εδώ και την άλλη κάπου αλλού. Πάντως περιμένω την ευκαιρία και νομίζω ότι όταν προκύψει κάτι, θα κληθώ να διαλέξω το καλύτερο για μένα και την οικογένεια μου.

Ήταν κάτι που σκεφτόσουν καιρό ή απλά θεώρησες ότι τώρα είναι η στιγμή για το επόμενο βήμα στην καριέρα σου;

Στην αρχή της σεζόν, όταν κάναμε προετοιμασία στην Αυστρία,. είχα κάποιες προτάσεις από ομάδες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης. Όμως αρνήθηκα, γιατί είχα συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό για έναν ακόμη χρόνο και μου άρεσε να δουλεύω στον σύλλογο. Πλέον αισθάνομαι ότι έχω ολοκληρώσει τον κύκλο μου και ότι είμαι και πάλι έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Νομίζω ότι μπορώ να δώσω πολλά και θέλω αυτή την ευκαιρία. Διάλεξα να μείνω μέχρι το τέλος του συμβολαίου στον Παναθηναϊκό και τώρα που ολοκληρώθηκε η συνεργασία μου, πήρα την απόφαση να προχωρήσω.

Και ποιο θα είναι το μέλλον του Ζοζέ Γκόμεζ; Υπάρχει ενδιαφέρον από συλλόγους;

Υπάρχουν κάποιες προτάσεις από την Πορτογαλία, αλλά και από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όμως δεν έχω απαντήσει ακόμα και περιμένω να δω τι θα γίνει εδώ και μετά αν δεν γίνει κάτι θα μελετήσω τ

Keywords
Τυχαία Θέματα