Wind Ελλάς: Εφαρμογή προγράμματος εθελουσίας εξόδου

Εθελουσία με «χρυσά» πακέτα ανακοίνωσε σήμερα η WIND, επιβεβαιώνοντας ότι οι τηλεπικοινωνίες είναι ένας κλάδος που διατηρεί τη δυναμική του και κυρίως τη ρευστότητά του παρά τις συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με την εταιρεία, προχωρά σε εθελουσία εργαζομένων «μικρής κλίμακας», προσφέροντας σε 170 περίπου υπαλλήλους της την ευκαιρία να αποχωρήσουν με ένα αρκετά γενναιόδωρο οικονομικό πακέτο. Το πακέτο της εθελουσίας εκτός από χρηματική

αποζημίωση προσφέρει και ιατροφαρμακευτική κάλυψη καθώς και δωρεάν υπηρεσίες τηλεπικοινωνίας για ένα χρόνο. η εθελουσία αφορά άτομα σε συγκεκριμένα τμήματα του οργανισμού όπως οικονομικό, τεχνικό, πληροφορικής και άλλων διοικητικών υπηρεσιών που έχουν κατά μέσο όρο συμπληρώσει 12 έτη εργασίας στην WIND.

Δεν είναι η πρώτη εταιρεία του κλάδου που πραγματοποιεί εθελουσία, στο πρόσφατο παρελθόν τόσο ο ΟΤΕ όσο και η Cosmote έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχα προγράμματα καθώς τα δεδομένα στις τηλεπικοινωνίες έχουν αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια. Ο τζίρος της κινητής από το 2008 έχει συρρικνωθεί κατά 40% ενώ η αγορά υφίσταται ρυθμιστικές πιέσεις και μείωση της ζήτησης. Παρ΄ολ΄αυτά, ο ανταγωνισμός στις τηλεπικοινωνίες παραμένει ζωντανός όπως αποδεικνύουν οι συνεχείς εμπορικές προσφορές από τις εταιρείες.

Η WIND κατόρθωσε τα τελευταία χρόνια να «γυρίσει» την πορεία της θετικά, μηδενίζοντας τον δανεισμό της ενώ παράλληλα εξορθολόγησε τα κόστη και τη δομή του οργανισμού. Εμπορικά έχει επενδύσει στη στρατηγική για όλους, που τη χτίζει με προϊόντα σε όλη τη γκάμα των υπηρεσιών της, κινητή, σταθερή και Internet. Είναι δε από τα ελάχιστα παραδείγματα εταιρειών με ξένους μετόχους που συνεχίζουν τις επενδύσεις τους στη χώρα μας αυτό το διάστημα. Το πλάνο επενδύσεων που τρέχει για νέες υποδομές είναι από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα αγγίζοντας τα 300€ εκατομμύρια μέχρι το 2015.

«Στόχος της εταιρείας δεν είναι μόνο η μείωση δαπανών προσωπικού αλλά και η βελτίωση της εργασιακής δομής ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι καθαρά επιλογή του εργαζόμενου και είναι από τα πιο ελκυστικά που έχουν ανακοινωθεί στην ελληνική αγορά εργασίας» συμπληρώνει στέλεχος της WIND.

Πηγή: telecomnews.gr

Σχετικά άρθρα:

Wind Ελλάς: Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2011Νέα εφαρμογή «WIND Travel» από τη WindWind Ελλάς: Acting Chief Commercial Officer ο κ. Αντ. Τζωρτζακάκης

Wind Ελλάς: Εφαρμογή προγράμματος εθελουσίας εξόδου | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα