Τα οικονομικά αποτελέσματα της Nokia για το Q3 δείχνουν πως ανακάμπτει

Η Nokia ανακοίνωσε τα τριμηνιαία αποτελέσματα της και ο φινλανδός κατασκευαστής εξακολουθεί να καταγράφει απώλειες εκατομμυρίων. Τα αποτελέσματα του Q3 αποκαλύπτουν οτι η Nokia έχει υποστεί λειτουργικές ζημίες 576 εκατ. ευρώ κατά τους τελευταίους τρεις μήνες. Αυτό είναι κακό για επιχείρηση στα μάτια του καθενός. Ωστόσο, αν τα στοιχεία αυτά συγκριθούν με τα δύο προηγούμενα τρίμηνα, το Q2 είδαμε μια απώλεια € 826 εκατομμύρια και το Q1 € 961 εκατομμύρια,

η Nokia τουλάχιστον κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Η Nokia κατάφερε να διαθέσει περισσότερα από 2,9 εκατομμύρια συσκευές Lumia το τελευταίο τρίμηνο το οποίο, σε συνδυασμό με άλλες πρωτοβουλίες μείωσης του κόστους, συμπεριλαμβανόμενου απολύοντας προσωπικό, είχε ως αποτέλεσμα να μειώσει τις απώλειες. Φυσικά, είναι πολύ νωρίς για να πούμε για την Nokia ότι είναι εντελώς στο δρόμο προς ανάκαμψη, αλλά τα σημάδια είναι τουλάχιστον θετικά. Και ας μην ξεχνάμε ότι ο κατασκευαστής θα μπορούσε να επωφεληθεί σημαντικά από την άφιξη των Windows Phone 8, που έχει επενδύσει μαζικά στο νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, κυρίως με το Nokia Lumia 920.

Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να ανησυχεί η Nokia για την εμφανή υιοθέτηση της HTC απο την Microsoft ως ο Windows Phone 8 σημαιοφόρος του νέου της λειτουργικού.

Σχολιασμός στο forum

Πηγή : pocket-lint.com

Keywords
Τυχαία Θέματα