Το Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal είναι έτοιμο και διατίθεται

Η Canonical ανακοίνωσε σήμερα την desktop έκδοση του Ubuntu 12.10, την τελευταία έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος ανοικτού κώδικα. Στο πλαίσιο του στόχου της Canonical να κάνει ευκολότερη την πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο, με το Ubuntu 12,10 να εισάγει καινοτομίες που φέρνουν μαζί desktop και cloud-based εμπειρίες, που αντιπροσωπεύουν το επόμενο στάδιο μετάβασης σε μια πολυσυσκευή, που βασίζεται σε ένα cloud

κόσμο.

Κατά την αναζήτηση για έγγραφα στο Ubuntu 12,10 Dash, για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να δουν αποτελέσματα από online υπηρεσίες όπως το Google Drive, καθώς και αρχεία που είναι αποθηκευμένα στους σκληρούς δίσκους τους. Η on-line λογαριασμοί επιτρέπουν τον έλεγχο ταυτότητας σε online ιστιοσελίδες έτσι ώστε το περιεχόμενο, όπως φωτογραφίες από το Flickr και οι επαφές από το Facebook μπορούν όλοι να αναζητηθούν άμεσα από το Dash. Το Dash μπορεί επίσης να αναζητήση το πληρωμένο και το δωρεάν περιεχόμενο από το Amazon και το Ubuntu One Music Store, όπως μουσική, βίντεο ή οποιοδήποτε προϊόν είτε πρόκειται για ψηφιακό ή φυσικό. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται στο ξεχωριστό τμήμα, «Περισσότερες Προτάσεις».

Το νέο χαρακτηριστικό Web Apps προσφέρει πρωτοφανή ολοκλήρωση μεταξύ του desktop και του online περιβάλλοντος, κάνοντας συχνά χρησιμοποιούμενων web εφαρμογών, όπως το Facebook, Twitter, Last.FM, eBay και GMail, διαθέσιμες μέσω του υπολογιστή, χωρίς την εκκίνηση ενός προγράμματος χωριστά. Κάνοντας τις web εφαρμογές να συμπεριφέρονται σαν τις εφαρμογές στο desktop, δίνει στο χρήστη μια ταχύτερη εμπειρία και μειώνει τον πολλαπλασιασμό των καρτελών του προγράμματος περιήγησης και τα παράθυρα που μπορούν γρήγορα να κάνουν την περιήγηση ανεξέλεγκτη.

Το Ubuntu One, η προσωπική υπηρεσία cloud, έχει ενσωματωθεί και τώρα είναι διαθέσιμη ως μητρική εφαρμογή για το Mac OS-X σαν beta, καθώς επίσης και για τα Windows, iOS και Android. Με 5GB δωρεάν αποθήκευση, είναι ένας ακόμη τρόπος για πρόσβαση σε έγγραφα, μουσική, φωτογραφίες και βίντεο, όπου κι αν βρίσκεστε. Το Ubuntu One referrals, σημαίνει ότι είναι δυνατό να πάρετε ακόμη περισσότερο αποθηκευτικό χώρο σε αντάλλαγμα τη σύσταση νέων χρηστών. Νέα APIs σημαίνει ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών μπορούν να χρησιμοποιήσουν δυνατότητες συγχρονισμού στις δικές τους εφαρμογές.

Μια νέα απομακρυσμένη log-in επιλογή τώρα δίνει στους χρήστες την εναλλακτική λύση logging σε Citrix, VMware ή σε Microsoft desktop που τρέχει σε ένα desktop virtualisation server. Το Ubuntu 12,10 με αυτόν τον τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως thin client από τις επιχειρήσεις που θέλουν να εικονικοποίησουν τις desktop εφαρμογές τους και να τις παραδώσουν στους χρήστες μέσω του δικτύου.

Σχολιασμός στο forum

Πηγή : pclaunches.com

Keywords
Τυχαία Θέματα