Εγκρίθηκαν τα πακέτα VSDL του OTE, νέα εποχή Internet στην Ελλάδα

Goodbyte

H EETT αν και παλιότερα είχε δώσει έγκριση στα πακέτα VDSL του ΟΤΕ, το είχε κάνει με πολλά κενά στην σχετική διάταξη που δεν επέτρεπε στον ΟΤΕ να κάνει καμιά σημαντικού είδους κίνηση διάθεσης των πακέτων που είχε ετοιμάσει.
Πριν από δέκα ημέρες ακριβώς, ο ΟΤΕ είχε απειλήσει να σταματήσει τις όποιες επενδύσεις

που έχει κάνει ή ετοιμαζόταν να κάνει για το πρότυπο VDSL στην Ελλάδα αν η ΕΕΤΤ δεν εγκρίνει επιτέλους τα πακέτα VDSL της εταιρίας.

Αυτό αλλάζει από σήμερα, καθώς η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ενέκρινε τα οικονομικά πακέτα του ΟΤΕ, καθώς αυτά πληρούν του όρους που είχε θέσει η επιτροπή.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο Δελτίο Τύπου.

18 Οκτωβρίου 2012

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ εξέτασε, βάσει νέων στοιχείων, τις υποβληθείσες από τον ΟΤΕ προς έλεγχο προσφορές VDSL λιανικής με ταχύτητες 30 και 50 Mbps.

Η ΕΕΤΤ έκρινε ομόφωνα ότι οι εγκριθείσες τιμές λιανικής: α) δεν δημιουργούν πρακτικές συμπίεσης περιθωρίου κέρδους, όπως προέκυψε μετά από σχετικό έλεγχο (margin squeeze test), β) παρέχουν τη δυνατότητα στους εναλλακτικούς παρόχους να προσφέρουν αντίστοιχα προϊόντα VDSL με αυτά του ΟΤΕ (replicability test), μέσω της προταθείσας από τον ΟΤΕ στις 07.09.2012 τεχνικής λύσης παροχής Εικονικά Μερικά Αδεσμοποίητου βρόχου (ΕΜΑ), σύμφωνα με την Απόφαση ΕΕΤΤ 665/005/18.09.2012 και γ) συμμορφώνονται με την επιβληθείσα από την ΕΕΤΤ υποχρέωση μείωσης του τέλους παρακράτησης για κλήσεις από σταθερά προς κινητά, ώστε η πρόσφατη μείωση των τελών τερματισμού να μεταφερθεί προς τον τελικό καταναλωτή.

Η διάθεση των εν λόγω προϊόντων στην αγορά προϋποθέτει την προγενέστερη παροχή από τον ΟΤΕ «πλήρως λειτουργικής» της ως άνω χονδρικής υπηρεσίας ΕΜΑ (διαδικασίες παροχής, ενσωμάτωση στο πληροφοριακό σύστημα και αναλυτικό τιμοκατάλογο), σύμφωνα με την προαναφερόμενη Απόφαση.

Για να έχετε πλήρη ενημέρωση, νωρίτερα σήμερα και εν’ αναμονή της τελικής απόφασης, είχαμε λάβει το παρακάτω δελτίο τύπου από τη Wind (αντίστοιχα και άλλες εταιρείες όπως η HOL εξέφρασαν επίσης την αντίθεση τους).

Tις προτάσεις της (Αίτηση Θεραπείας) κατέθεσε σήμερα προς την ΕΕΤΤ η WIND Ελλάς αναφορικά με την πρόσφατη απόφασηi της Αρχής για την νέα αγορά των υπηρεσιών VDSL.
Παρά το γεγονός ότι η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής είναι ένα σημαντικό βήμα για τη λειτουργία δικτύων νέας γενιάς στη χώρα μας, χαρακτηρίζεται από παραλείψεις που δημιουργούν αβεβαιότητα και εγκυμονούν άμεσο κίνδυνο δημιουργίας σημαντικών στρεβλώσεων στην αγορά xDSL. Η WIND Ελλάς στις προτάσεις της επισημαίνει ότι η απουσία στοιχείων που αποτυπώνουν την πραγματική ζήτηση (η οποία είναι αυτονόητη για κάθε νέα υπηρεσία), δεν δικαιολογεί την παράλειψη του ex-ante ελέγχου.

Θεωρεί δε ότι εφόσον η ΕΕΤΤ εγκρίνει την προσφορά υπηρεσιών χωρίς να προβεί σε ex-ante (προληπτικό) έλεγχο της εμπορικής συμπεριφοράς των δεσποζόντων παρόχων και εν προκειμένω του πρώην μονοπωλίου, στην ουσία καταργεί το ρυθμ

Keywords
Τυχαία Θέματα