Ο χάκερ “Recursion” των LulzSec καταδικάστηκε σε ένα έτος φυλάκισης

22:13 19/4/2013 - Πηγή: TechFan

Μετά απο μια μακρά διαδικασία, ένας χάκερ των LulzSec ο οποίος είχε το όνομα “Recursion” έχει καταδικαστεί, σε ένα χρόνο στη φυλακή για τη συμμετοχή του σε μια κυβερνοεπίθεση στη Sony Entertainment. Μετά την έκτιση του χρόνου του, ο χάκερ, του οποίου το πραγματικό του όνομα είναι Cody Kretsinger, θα πρέπει να εκτελέσει 1.000 ώρες κοινωφελούς εργασίας και κατ’οίκον περιορισμό.

Ο Kretsinger δήλωσε ένοχος σε μία μόνο κατηγορία για συνωμοσία και παράνομη προσβολή προστατευμένου υπολογιστή, σύμφωνα με το Reuters.

Οι LulzSec είναι ένας κλάδος των πιο ευρέως γνωστών Anonymous χάκερς και ισχυρίζονται ότι έχουν ξεκινήσει αρκετά υψηλού προφίλ κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ιδιωτικών και κυβερνητικών ιστοσελίδων. Μια τέτοια επίθεση έγινε εναντίον της Sony, τις οποίας την ιστοσελίδα ο Kretsinger ισχυρίζεται ότι είχε πρόσβαση, συλλογή πληροφοριών και την διάδοση τους σε δύο άλλους LulzSec χάκερς.

Οι πληροφορίες στη συνέχεια θα δημοσιεύονταν στον Twitter λογαριασμό της ομάδας και στην ιστοσελίδα τους, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τους εισαγγελείς άνω των $ 600.000 αξίας ζημιών για την εταιρεία. Τα επιπλέον μέλη της ομάδας hacking αναμένουν την ποινή τους, έχοντας δηλώσει ένοχοι για διάφορες συναφής κατηγορίες νωρίτερα αυτό το μήνα και το καλοκαίρι του 2012.

Στις 9 Απριλίου, τα μέλη της LulzSec Jake Davis, Mustafa al-Bassam και Ryan Ackroyd όλα δήλωσαν ένοχα στο Λονδίνο για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της Sony, πέραν των άλλων φορέων, όπως το NHS και του News International. Ο Ackroyd, ιδίως, δήλωσε ένοχος επίσης για τον σχεδιασμό άλλων κυβερνοεπιθέσεων εναντίον πολλών άλλων ιστοσελίδων, μεταξύ των οποίων είναι η 20th Century Fox. Οι Davis και al-Bassam δηλώσαν ένοχοι για συνωμοσία ώστε να επιτεθούν σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ. Θα καταδικαστούν στις 14 Μαΐου.

Πηγή : slashgear.com

Keywords
Τυχαία Θέματα