Η Qualcomm ανακοίνωσε τον 64-bit, entry-level Snapdragon 410 επεξεργαστή

Η Qualcomm ανακοίνωσε το πρώτο 64-bit mobile chipset της, τον Snapdragon 410. Περιέργως, το SoC δεν είναι ένα high-end μοντέλο, αλλά ένα που έχει σχεδιαστεί για συσκευές κάτω των $ 150. Παράλληλα με την δυνατότητα 64-bit, ο Qualcomm Snapdragon 410 θα φέρει επίσης συνδεσιμότητα 4G LTE. Κατασκευάζεται με τη χρήση μιας διαδικασίας 28nm και το chipset θα έρθει με Adreno 306 GPU, καθώς και υποστήριξη για

αναπαραγωγή βίντεο 1080p και μέχρι 13MP κάμερες.

Επιπλέον, ο νέος Qualcomm επεξεργαστής, θα υποστηρίζει Dual και Triple SIM δυνατότητες. Εκτός LTE, οι επιλογές συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν Wi-Fi, Bluetooth, NFC και ραδιόφωνο FM. Τα GPS, GLONASS, και το νέο πρότυπο Beidou της Κίνας θα καλύπτουν τις υπηρεσίες τοποθεσίας.

Ο Qualcomm Snapdragon 410 θα υποστηρίζει όλα τα σημαντικά λειτουργικά συστήματα κινητών τηλεφώνων, συμπεριλαμβανομένων Android, Windows Phone και Firefox OS. Τα πρώτα SoC θα φτάσουν στους κατασκευαστές συσκευών, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014. Οι πρώτες εμπορικά διαθέσιμες συσκευές αναμένονται κατά το δεύτερο μισό του ίδιου χρόνου.

Πηγή : gsmarena.com

Keywords
Τυχαία Θέματα