Η Lenovo παρουσιάσε το ελαφρύ και λεπτό ThinkPad X1 Carbon Ultrabook

03:40 22/5/2012 - Πηγή: TechFan

Η Lenovo έδειξε τον νέο ThinkPadX1 φορητό υπολογιστή κατασκευασμένο απο Carbon. Το Lenovo ThinkPad X1 Carbon είναι η συνέχεια του αρχικού ThinkPad X1 μόνο που είναι μεγαλύτερο και ελαφρύτερο. Η Lenovo έχει αυξηθεί το μέγεθος της οθόνης κατα μια ίντσα από τον

προκάτοχό του, αλλά πλέον είναι το ελαφρύτερο 14 ιντσών επαγγελματικό Ultrabook στον κόσμο.
Για το πώς το εντυπωσιακό βάρος του 1.36 κιλών του ThinkPad X1 Carbon επιτυγχάνεται, αποκαλύπτεται φυσικά απο το όνομα. Ο φορητός υπολογιστής είναι κατασκευασμένος από carbon fibre, ένα υλικό πολύ ανθεκτικό. Δίνει επίσης τη δυνατότητα στην Lenovo να κρατήσει το πάχος του ThinkPad Χ1 σε μόλις 18 χιλιοστά.
Τα χαρακτηριστικά του είναι ένα πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό, η οθόνη έχει 1600 x 900 ανάλυση με φωτεινότητα 300 nits. Ο επεξεργαστής είναι απο τους τελευταίους Ivy Bridge της Intel.
Όσον αφορά την συνδεσιμότητα, υπάρχουν δύο πλήρους μεγέθους USB 3.0 και 2.0 θύρες, βύσμα ακουστικών 3,5 χιλιοστών, μία υποδοχή Mini DisplayPort, υποδοχή SD card και μια υποδοχή κάρτας SIM.
Υπάρχει επίσης ένας αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων για πρόσθετη ασφάλεια, ενώ το σασί είναι επικαλυμμένο με ματ φινίρισμα για να μην φαίνονται οι δαχτυλιές. Η Lenovo προσφέρει επίσης ένα σύστημα ταχείας φόρτισης που σας επιτρέπει να φορτίσετε την μπαταρία του φορητού υπολογιστή στο 80 τοις εκατό σε μόλις μισή ώρα. Δεν ανακοινώθηκε κάτι σχετικά με την τιμή (δεν θα είναι φτηνό), αλλά η Lenovo λέει ότι θα αρχίσουν να διατίθενται τα ThinkPad X1 carbon πριν από το τέλος του Ιουλίου.

Σχολιασμός στο : forum

Πηγή : pocket-lint.com

Keywords
Τυχαία Θέματα