Sorcery Review

Παρά τον αρχικό ενθουσιασμό που έφερε για το motion gaming κατά το λανσάρισμά του το πολυδιαφημισμένο Playstation Move, δεν έχει κατάφερει ακόμα να αποκτήσει το δικό του “system seller”, εν μέρει λόγω και της ελλειπούς υποστήριξης από τη Sony. Aυτό όμως αλλάζει με το Sorcery. Το Sorcery πρωτοπαρουσιάστηκε μαζί με το Move στην Ε3 2010 και εξαρχής θεωρήθηκε λόγος αγοράς του χειριστηρίου. Από τότε όμως είχε χαθεί από προσώπου γης, χωρίς καμιά ανακοίνωση. Δύο χρόνια αργότερα

κι έπειτα από πολλές καθυστερήσεις και παράπονα, το παιχνίδι δηλώνει βροντερό παρόν και αποδεικνύει ότι είναι ένα από τα φετινά δυνατά χαρτιά της Sony.

Ξεκινώντας, η ιστορία μας τοποθετεί στην εποχή του Μεσαίωνα, τότε που οι μάγοι, οι δράκοι και οι διάφορες φυλές έδιναν και έπαιρναν, στο Βασίλειο του Faerie. Πιο συγκεκριμένα, η Βασίλισσα Εφιάλτης (Nightmare) έχει εξαπολύσει τις σκοτεινές της δυνάμεις, οδηγώντας τον τόπο στο απόλυτο χάος και στην παρακμή. Το ίδιο το σενάριο είναι βασισμένο σε παραμύθια και ιστορίες της ιρλανδικής μυθολογίας, ενώ όπως γίνεται από την πρώτη στιγμή αντιληπτό, η ιστορία μόνο πρωτότυπη δεν είναι, αν και σε καμιά περίπτωση δεν απογοητεύει. Αναλαμβάνετε το ρόλο ενός νεαρού και επίδοξου μάγου, του Finn, ο οποίος έχει κάνει διάφορες αγγαρείες για τον μέντορα του, Dash, και η μεταξύ τους σχέση παραπέμπει στην αντίστοιχη των Χάρι Πότερ και τον Ντάμπλιντορ. Συντροφιά του φιλόδοξου Finn καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού, είναι μια γάτα παντογνώστης, η Erline.

Όπως σε κάθε ιστορία παρόμοιου τύπου, τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά για τους χαρακτήρες και έχουν άσχημα μπλεξίματα. Χάρη στην υπερβολική φιλοδοξία του Finn και τα ερεθίσματα που του δίνει η Erline, ο ήρωας χάνει την «αθωότητα» που ως μάγος είχε και από λάθος του, αποκαλύπτει την πραγματική ταυτότητα της Erline… μια πανέμορφη νεαρή κοπέλα που τόσο καιρό κρυβόταν από τη μητέρα της, τη Βασίλισσα. Οι δυο τους καλούνται να δώσουν ένα οριστικό τέλος σε αυτό τον εφιάλτη και σε συνδυασμό με τις ικανότητες του Finn και την ευφυΐα της Erline να συντελέσουν μια δυνατή ομάδα, ικανή να επαναφέρει τη γαλήνη στον ταλαιπωρημένο τόπο που έμελλε να καταλήξουν.

Κάνοντας βόλτες στα portals.

Παράλληλα, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, οι χαρακτήρες παρουσιάζουν σθένος, με τον καθένα να εχει μια προσωπική ιστορία να πει. Πίσω από την σχέση όλων των πρωταγωνιστών κρύβονται μυστικά, σκοτεινό παρελθόν και μια ιστορία αγάπης και μίσους. Είναι εκπληκτική η δουλειά που έχει γίνει στους διαλόγους των χαρακτήρων, οι οποίοι ποτέ δεν κάνουν κοιλιά και συνεχώς είναι γεμάτοι ποιότητα και χιούμορ – ακόμα και στην πιο άτυχη στιγμή, οι χαρακτήρες δεν υπάρχει περίπτωση να μην ειρωνευτούν και να αυτοσαρκαστούν. Τέλος, μερικά κομμάτια της ιστορίας παρουσιάζονται μέσω μικρών σκηνών και τις περισσότερες φορές το νήμα ξετυλίγεται με τη μορφή βιβλίου και εικόνων.

Στον οπτικό τομέα, το Sorcery εμφανίζεται με πιο ανάλαφρη καρτούν διάθεση, που θυμίζει έντονα την Alice της EA. Σαφώς και δε θα μ

Keywords
Τυχαία Θέματα