Η Apple είναι η πιο καινοτόμος εταιρεία στον κόσμο για το 2012

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Apple Inc έχει ονομαστεί η πιο καινοτόμα εταιρεία στον κόσμο από τους αναλυτές της Booz & Co. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η Apple, παρόλο τα εντυπωσιακά κέρδη της, συνεχίζει να δαπανά πολύ λιγότερο από ό, τι οι ανταγωνιστές της στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης. Η Booz & Co λέει ότι η Apple

όχι μόνο ήρθε πρώτη όπως έκανε και πέρυσι και πρόπερσι, αλλά αυξήθηκε σημαντικά η ηγετική της θέση”

“Η εταιρεία, η οποία τον Αύγουστο του 2012 έγινε η πιο πολύτιμη στην ιστορία με βάση την κεφαλαιοποίηση, το 80 τοις εκατό των ερωτηθέντων την ψήφισε ως μία από τις τρεις πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο, από το 70 τοις εκατό του προηγούμενου έτους,” λέει η Booz & Co. Οι αναλυτές της Booz & Co επισημαίνουν ότι η αδιαφιλονίκητη θέση της Apple έρχεται σε ένα έτος που σημαδεύτηκε από το θάνατο του ιδρυτή και προέδρου της εταιρείας, Steve Jobs και από την απουσία πραγματικά νέων προϊόντων.”

Αποκαλύπτει, επίσης, ότι ενώ η Apple ξοδεύει προσεκτικά για την έρευνα και την ανάπτυξη, τα έξοδα της εταιρείας σε αυτό το τμήμα έχουν σχεδόν διπλασιαστεί κατά τα τελευταία τρία χρόνια.Η Apple ξοδεύει τώρα περίπου 2,4 δισεκατομμυρία δολάρια ετησίως για την έρευνα και την ανάπτυξη, αλλά εξακολουθεί να δαπανά μόλις το 2,2 τοις εκατό των πωλήσεών της στις προσπάθειες της καινοτομίας, πολύ κάτω από το μέσο όρο του 6,5 τοις εκατό για τον τομέα της πληροφορικής και των ηλεκτρονικών, επισημαίνει η Booz & Co.

Και η Apple συνεχίζει να είναι η μόνη εταιρεία στον κόσμο που κάνει τα μαγικά της με όλα αυτά τα στοιχεία για να συσσωρεύσει τρελά κέρδη, ενώ παραουσιάζονται νέα προϊόντα σε ταχύ ρυθμό.

Σχολιασμός στο forum

Πηγή : news.softpedia.com

Keywords
Τυχαία Θέματα