Review: Scrubs

09:16 7/1/2013 - Πηγή: GameSide

Γιατρέ πονάω από τα γέλια!

Η πρώτη παρουσίαση τηλεοπτικής σειράς για το νέο έτος αφορά μια παλαιότερη κωμική σειρά. Η ιδέα για τη γνωριμία μας με το Scrubs, ήρθε μέσα στις γιορτές όπου μεταξύ φαγητού και φαγητού, τρώγοντας ένα ελαφρύ σνακ και σε ένα από τα λίγα ανοιχτά “παράθυρα” που έχουν αφήσει τα ελληνικά κανάλια για να παρακολουθήσεις κάτι που δεν είναι τούρκικο, έπεσα πάνω στον Πρίγκηπα του Μπελ Αιρ με τον Γουιλ Σμιθ. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς που διαβάζετε την είχατε

προλάβει όταν παιζόταν το μακρινό 1990 αλλά στη μνήμη μου είχε μείνει σαν μια αρκετά αστεία σειρά. Πλέον την έβλεπα σχεδόν με απάθεια, χωρίς να θυμάμαι εννοείται τα επεισόδια που έβλεπα.

Κρατώντας μια μικρή επιφύλαξη για τη διαφορά ηλικίας μου (και πιθανότατα για την αλλαγή στα γούστα), απέδωσα το γεγονός στην εποχή και στην “ηλικία” της σειράς. Σκέφτηκα λοιπόν ότι κάποιες σειρές είναι καλό να τις βλέπεις στην εποχή τους, άντε και λίγα χρόνια μετά. Γιατί αν αργήσεις λίγο, μπορεί να μην σου φαίνονται καθόλου αστείες – το ίδιο βέβαια μπορεί να ισχύει για τις δραματικές, μόνο που εκεί ίσως να σου φαίνονται αστείες!

Scrubs λοιπόν. Όχι δεν είναι ακόμα ένα drama medical procedural όπως αυτά που έχουν κατακλύσει τις οθόνες μας τα τελευταία χρόνια. Μπορεί η παρέα των ειδικευόμενων ιατρών να αντιμετωπίζουν πραγματικά ιατρικά περιστατικά, αλλά με τη βοήθεια των αστείων και ιδιαίτερων χαρακτήρων τους, μας παρουσιάζονται με έναν ανάλαφρο και διασκεδαστικό τρόπο. Το σημαντικό στο Scrubs, είναι ότι ξέρει να ισορροπεί άριστα μεταξύ γέλιου και συγκίνησης. Δεν προσπαθεί να σου προκαλέσει τίποτε από τα δυο αλλά να συμβούν αβίαστα. Σε κάθε επεισόδιο παρακολουθούμε 1 ή 2 ιατρικά περιστατικά που αναλαμβάνει το προσωπικό και φυσικά παράλληλα τις ξεκαρδιστικές προσωπικές ιστορίες των ηρώων μας.

Ήρωες της σειράς είναι το αχτύπητο ζευγάρι κολλητών J.D. και Turk που είναι μια από τις πιο ξεχωριστές περιπτώσεις bromance που έχουμε δει ποτέ στην TV. Η οικειότητα που έχουν μεταξύ τους, τα inside jokes τους που αμέσως γίνονται και δικά μας inside jokes και οι τρελές συνήθειες και παραδόσεις που τηρούν ευλαβικά, προσφέρουν μάλλον το πιο αστείο στοιχείο στη σειρά. Πλαισιώνονται από το γιατρό Perry Cox, που έχει σαν αγαπημένη συνήθεια να βασανίζει τους ειδικευόμενους, σχεδόν όσο τον βασανίζει η γυναίκα του Jordan, τη γεμάτη ανασφάλειες Elliot, τη νοσοκόμα Carla, τον διευθυντή του νοσοκομείου Dr. Bob Kelso με τον νομικό σύμβουλο/δούλο του Ted και φυσικά με τον πιο γιούχου χαρακτήρα, τον επιστάτη Janitor (ναι, δεν μαθαίνουμε ποτέ το όνομά του, είναι απλά ο Επιστάτης) με τη δικιά του αγαπημένη συνήθεια να βασανίζει προσωπικά τον JD επειδή την πρώτη μέρα στο νοσοκομείο πιστεύει ότι χάλασε την πόρτα στην είσοδο!

Οι ερμηνείες των ηθοποιών χωρίς να αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο, κάνουν καλά τη δουλειά τους και βοηθούνται σε μεγάλο βαθμό από τα καλά κείμενα που έχουν. Στο ρόλο του JD, ο Zach Braff που ίσως επειδή ταυτίστηκε τόσο με αυτόν το ρόλο, δεν έχει κάνει πολλά αξιοσημείωτα πράγματα πέρα από αυτό. Ωστόσο οι αναπολήσεις που κάνει με τη χαρακτηριστική του γκριμάτσα είναι από τις πιο ξεκαρδιστικές στιγμές της σειράς. Από τους υπόλοιπους ηθοποιούς ξεχωρίζει σίγουρα ο John C. McGinley που είναι από τους ηθοποιούς που μόλις δείτε θα αναφωνήσετε “ρε πού τον έχω δει αυτόν;” καθώς θα τον έχετε δει σίγουρα σε μια από τις πολλές γνωστές ταινίες που έχει παίξει. Ο κέρβερος γιατρός που υποδύεται και οι ανεπανάληπτες ατάκες σιδηρόδρομος που λέει με μια ανάσα για να μπορέσει να εξευτελίσει στο μέγιστο βαθμό τους “αγαπημένους” του ειδικευόμενους, θα τον κάνουν έναν από τους αγαπημένους σας χαρακτήρες της σειράς.

Οι γυναικείες παρουσίες του Scrubs δεν είναι έτσι κι αλλιώς πολλές, οπότε οι όμορφες παρουσίες περιορίζονται στην εξής…μισή! Την Sarah Chalke που κερδίζει τη συμπάθειά μας τόσο για την εμφάνιση όσο και για τον χαρακτήρα που υποδύεται. Η δε Judy Reyes πέραν της προφοράς της, θα περιμέναμε να μας εντυπωσιάσει περισσότερο υποδυόμενη μια λατίνα νοσοκόμα!

Δημιουργός του Scrubs είναι ο Bill Lawrence, που έχει στο παλμαρέ του το Spin City (για όσους το θυμούνται) και το πιο πρόσφατο Cougar Town. Η σειρά διήρκεσε 8 seasons (στην πραγματικότητα 9 αλλά δεν νομίζω ότι κανένας από τους φαν της σειράς ή τους δημιουργούς της θέλει να θυμάται την 9η season όπου άλλαξε σχεδόν όλο το cast των ηθοποιών με αποτυχημένο όπως είναι φυσικό αποτέλεσμα) και παίχτηκε στο δίκτυο ABC από το 2001 ως το 2010. Προτάθηκε 3 φορές για Χρυσή Σφαίρα ενώ είχε άλλες 67 υποψηφιότητες και 19 νίκες σε άλλους θεσμούς. Τα πρώτα χρόνια ήταν 3 συνεχόμενες φορές υποψήφια για καλύτερη κωμική σειρά στα EMMY’s ενώ τα τελευταία χρόνια περισσότερο σε τεχνικές κατηγορίες.

Βάλτε το Scrubs στην ουρά για να τη δείτε κάποια στιγμή. Θα σας χαρίσει πολλές ευχάριστες στιγμές. Είναι από τις σειρές που παρακολουθείς έχοντας συνεχώς ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο στόμα ενώ αρκετές φορές θα σας συγκινήσει με τον εκλεπτυσμένο τρόπο με τον οποίο χειρίζεται σοβαρά θέματα όπως οι ασθένειες και ο θάνατος.

Review: Scrubs

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις GameSide