ΕΑ Press Conference στην Ε3 2013

Μία από τις καλύτερες Press Conference για το 2013

Η δεύτερη συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με την Electronic Arts να παρουσιάζει το Plants VS Zombies: Garden Warfare. Το Plants VS Zombies μας εξέπληξε θετικά καθώς μεταμορφώθηκε σε ένα shooter παιχνίδι!

Πήραν τα καλύτερα χαρακτηριστικά του τίτλου που πολλοί από εμάς αγαπήσαμε, πρόσθεσαν χιούμορ και το μετέτρεψαν σε ένα πολύ ενδιαφέρον third person shooter.

Έπειτα, σειρά είχε το πρωτοεμφανιζόμενο Titanfall. Το Titanfall είναι ένα FPS που δημιουργήθηκε με την βοήθεια της Frostbite 3. To multiplayer ήταν αρκετά ελκυστικό, ιδιαίτερα τα ρομπότ που σπέρνουν τον θάνατο και την καταστροφή. Ακόμα, οι παίχτες είναι εφοδιασμένοι με ειδικά jetpacks που επιτρέπουν την πρόσβαση σε περισσότερα κομμάτια της πίστας. Πολεμικές μηχανές και στρατιώτες έδεσαν πολύ όμορφα μεταξύ τους χωρίς να δείχνει να υπερισχύει κανείς.

Ένας ακόμα αναμενόμενος τίτλος είναι το Star Wars: Battlefront. Η EA μας αποκάλυψε ένα teaser, που ναι μεν δεν αποκαλύπτει πολλά, αλλά από την άλλη δείχνει πολλά υποσχόμενο.

Στην συνέχεια, σειρά πήρε το Need for Speed: Rivals. Για μια ακόμα φορά θα δείτε την αστυνομία στον ψηφιακό καθρέφτη του αυτοκινήτου σας. Το καλύτερο βέβαια είναι ότι μπορεί να την χειριστεί ένας φίλος σας, δίνοντας νέα διάσταση στο παιχνίδι. Οι έντονες καταδιώξεις σε συνδυασμό με τον εναλλασσόμενο καιρό προσφέρουν μια εντυπωσιακή εμπειρία. Το All Drive καταργεί τους φραγμούς ανάμεσα σε κυρίως στόρι, co-op και multiplayer. Από την αρχή του παιχνιδιού, ξεκινάτε σε έναν τεράστιο κόσμο που εσείς επιλέγετε πως θα εξερευνήσετε.

Τέταρτο, είδαμε το Dragon Age: Inquisition. To σχετικό βίντεο μας άφησε άφωνους. Οι παλαιότεροι θα ξεχωρίσουν την επιστροφή ενός χαρακτήρα που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο παιχνίδι! Ο ανοικτός κόσμος είναι από τους μεγαλύτερους αυτήν την στιγμή και οι επιλογές που θα κληθείτε να κάνετε επηρεάζουν όχι μόνο την εξέλιξη της ιστορίας αλλά και το φυσικό σας περιβάλλον. Για μια ακόμα φορά τα γραφικά ήταν ανεπανάληπτα.

Σειρά είχε η παρουσίαση της Ignite, της νέας μηχανής γραφικών που θα επιμεληθεί τα αθλητικού περιεχομένου παιχνίδια και πιο συγκεκριμένα τα NBA live 14, Madden 25, FIFA 14 και UFC. Η νέα μηχανή περιλαμβάνει βελτιωμένες ανταποκρίσεις από την AI, ανανεωμένα γραφικά και λεπτομερείς τακτικές και κινήσεις για να ανεβάσει την ρεαλιστικότητα στα ύψη!

Αρχικά το NBA live 14 φέρει μια επαναστατική τεχνολογία, την bounceTek. Η bounceTek επαναπροσδιορίζει τον χειρισμό της μπάλας, που ουσιαστικά την ξεχωρίζει από τον παίχτη. Πλέον, η μπάλα, δεν θα είναι ένα απλό αντικείμενο που ακολουθεί αλλά κάθε ντρίμπλα είναι απρόβλεπτη και μοναδική. Αξιοσημείωτη είναι και η βάση δεδομένων του παιχνιδιού, που ανανεώνεται μέσα στην ώρα μετά από έναν αγώνα μπάσκετ. Έτσι κάθε φορά θα απολαμβάνετε μια νέα εμπειρία με τα τελευταία χαρακτηριστικά και ποσοστά των παιχτών.

Ακόμα ένας άσσος στο μανίκι της ΕΑ είναι το Madden NFL 25. Για άλλη μια φορά η ρεαλιστικότητα των κινήσεων και των παιχτών μας άφησε άφωνους. Η νέα τεχνολογία που ενσωματώνει, η true step, σας επιτρέπει να χειρίζεστε με τρομερή λεπτομέρεια την πορεία του αθλητή. Από την άλλη, η player sense, αυξάνει κατά πενήντα φορές τους υπολογισμούς που κάνει η AI, δίνοντας μια ανεπανάληπτη αντίδραση μέσα στον αγώνα.

Έπειτα σειρά είχε το FIFA 14. Χάρη στην Ignite, το FIFA 14 ενσωματώνει την pro instincts, μια τεχνολογία που αυξάνει τους υπολογισμούς των παιχτών τέσσερις φορές περισσότερο από ότι μέχρι τώρα. Αναπόδραστα, οι παίχτες αναλύουν αποτελεσματικότερα τις συνθήκες του παιχνιδιού και είναι έτοιμοι για όλα. Παράλληλα, η λεπτομερείς κίνηση των ποδοσφαιριστών προσφέρει ανεπανάληπτη ελευθερία κινήσεων και πραγματική ρεαλιστικό βάδισμα, όπως και οι επαγγελματίες αθλητές.

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό για την αθλητική κατηγορία, ήταν το UFC. Το ΜΜAi σύστημα που διαθέτει, δίνει τρομερή τεχνητή νοημοσύνη στους αθλητές. Προσθέτως, άλλη μια καινοτομία είναι και η full body deformation. Με αυτήν την προσθήκη, οι τραυματισμοί και οι παραμορφώσεις που δέχεται το ανθρώπινο σώμα είναι χωρίς προηγούμενο.

Προτελευταίο ήταν το Battlefield 4. Εκεί απλά μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Η καταστροφή στο περιβάλλον ήταν τρομερή. Ολόκληροι ουρανοξύστες γινόταν συντρίμμια στα πόδια σας. Το έδαφος υποχωρούσε και παρέσερνε τεθωρακισμένα οχήματα μαζί του. Οι πίστες τεράστιες, πολυεπίπεδες και λεπτομερείς συνδυάζουν οχήματα εδάφους, στεριάς και αέρος. Η νέα προσθήκη, η λειτουργία commander, θα επιτρέπει την συμμετοχή παιχτών από tablets με σκοπό να παρέχουν βοήθεια στους στρατιώτες, όπως κάλυψη από πυροβολικό. Και όλα αυτά με κοινό παρανομαστή τα γραφικά που έκοβαν την ανάσα.

Τέλος, η παρουσίαση έκλεισε με την επιβεβαίωση του Mirror’s Edge 2. H EA παρουσίασε ένα σύντομο μεν, αρκετά ενδιαφέρον δε, βίντεο χωρίς να αποκαλύπτει πολλά.

Σε γενικές γραμμές η συνέντευξη τύπου μας άφησε αρκετά ικανοποιημένους σε επίπεδο παρουσιάσεων. Οι τίτλοι που ξεχώρισαν ήταν το Battlefield 4 και το Mirror’s Edge φυσικά. Τα γραφικά κυμαινόταν σε υψηλά επίπεδα, σε σύγκριση με την τωρινή γενιά. Εντυπωσιακή είναι και η τελευταία μηχανή γραφικών, Ignite.Πρόκειται για μια καινοτομία στον τομέα των sport games, που με τεχνολογίες όπως η bounceTek, η true step και η pro instincts, θα επαναπροσδιορίσει την κατηγορία. Ένα ακόμα θετικό στοιχείο ήταν οι πολλοί διάσημοι guest που είχαν, και βοηθούσαν στην παρουσίαση με τον τρόπο τους. Τα Dragon Age και Need for Speed θα τα χαρακτηρίζαμε ως μέτρια, διότι δεν μας ενθουσίασαν και τόσο. Αντίθετα θα θέλαμε περισσότερες πληροφορίες για το Star Wars, καθώς το teaser ήταν μικρό και ανεπαρκή.

Βαθμολογία:

Το συγκεκριμένο άρθρο το επιλήφθηκε ο Γιώργος Ι. (H3llk1ll3r 422)

ΕΑ Press Conference στην Ε3 2013

Keywords
Τυχαία Θέματα