Πηγή κερδών το YouTube για τα κινητά.

12:35 8/6/2013 - Πηγή: GameSide

Οι YouTube εφαρμογές για iOS και Android έχουν βοηθήσει τη Google να τριπλασιάσει τις πωλήσεις διαφημίσεων για κινητά τους τελευταίους έξι μήνες, σύμφωνα με την εταιρεία.
Οι διαφημίσεις για κινητά στο YouTube

φέρνουν σχεδόν 350 εκ. δολάρια κέρδος στην εταιρεία, με περίπου 1 δισεκατομμύριο χρήστες να το επισκέπτονται μέσα σε ένα τρίμηνο.

Περισσότερα από τους μισούς smartphone χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν κάποια YouTube εφαρμογή το Μάρτιο, σύμφωνα με δεδομένα της Nielsen. Παράλληλα, η χρήση αυξήθηκε μετά την απόφαση της Apple να αφαιρέσει την ενσωματωμένη YouTube εφαρμογή από το iOS και η έκδοση της Google έχει τουλάχιστον 70 εκατομμύρια χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο κάθε ένας από αυτούς βλέπει μια διαφήμιση πριν ξεκινήσει το βίντεο.
Ωστόσο, η μεγάλη πρόκληση είναι να τους κρατούν απασχολημένους, σύμφωνα με την Julie Ask, αναλύτρια στην Forrester Research. «Ο κόσμος έχει λιγότερη υπομονή στα κινητά και οι χρήστες θέλουν περισσότερη διαδραστικότητα» σημείωσε.

Για να διευκολύνει τις εταιρείες που θέλουν να διαφημιστούν μόνο στα κινητά, το YouTube διαχωρίζει αυτόματα τις διαφημίσεις που πληρώνουν ανάμεσα σε κινητά και desktop. Μπορούν να διαλέξουν να μη συμμετέχουν στο ένα από τα δυο, ωστόσο κάποιες εταιρείες τα διαλέγουν και τα δυο.

Πηγή κερδών το YouTube για τα κινητά.

Keywords
Τυχαία Θέματα