Άρθρο: Οι καλύτερες Υπηρεσίες Cloud για Backup και Αποθήκευση των Δεδομένων σας

Σήμερα πλέον επικρατεί το γνωστό “Cloud Services” στο Internet.

Cloud Service πρακτικά είναι μια υπηρεσία όπου σου κρατάει τα δεδομένα σου σε περίπτωση που π.χ τα χάσεις και θέλεις να κάνεις Backup ή απλά να τα κατεβάσεις ανά πάσα στιγμή όπου και να είσαι χωρίς να χρειάζεται να έχεις κάποιον σκληρό δίσκο μαζί σου.

Όταν έρθει λοιπόν η στιγμή να πάει κάποιος σε μια υπηρεσία Cloud υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές πλέον στο απέραντο και αχανές Internet. Μπορεί να χρειάζεσαι απεριόριστο χώρο για τα δεδομένα σου. Μπορεί

να θέλεις λίγα GB απλά για τα βασικά σου δεδομένα. Ίσως και να μην θέλεις να πληρώσεις τίποτα. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα στο είδος τους Cloud Services που υπάρχουν.

Καλύτερη Δωρεάν Υπηρεσία: MediaFire

Υπάρχουν πολλά Site που ζητάνε έστω και λίγα ευρώ το μήνα για 50GB δωρεάν χώρο. Το MediaFire είναι το Site που σου προσφέρει δωρεάν 50GB αποθηκευτικό χώρο. Στα θετικά του βάζουμε ότι έχει πρόγραμμα (Client) για Windows, Mac και Linux καθώς και εφαρμογή για iOS και Android. Στα αρνητικά βάζουμε ότι κάθε upload που κάνεις πρέπει να είναι μέχρι 200MB αλλά άμα δεν σας απασχολεί αυτό το MediaFire είναι η καλύτερη Free λύση που υπάρχει εκεί έξω.

Ακολουθούν:

Mega

Το Mega (το παλιό MegaUpload) είναι άλλη μια υπηρεσία που σου προσφέρει 50GB Free τον μήνα αλλά μέχρι στιγμής είναι μια web-εφαρμογή κάτι που σημαίνει ότι μπορείς να ανεβάσεις αρχεία μόνο από τον Browser. Η εταιρία έχει αναφέρει ότι οι εφαρμογές για υπολογιστές και κινητά έρχονται. Όταν έρθουν οι εφαρμογές η εταιρία υπόσχεται απεριόριστο upload από τον υπολογιστή σας, μέχρι τότε το όριο στα Upload σας είναι 300MB και κάτω. Από την άλλη μεριά υπάρχει και η δυνατότητα να πληρώνεις τον μήνα 15 δολλάρια (12 Ευρώ) για να έχεις 500GB αποθηκευτικό χώρο. Το μεγάλο Bonus στην υπηρεσία αυτή είναι πως ότι ανεβαίνει είναι κρυπτογραφημένο κάτι που “σιχαίνεται” η Αμερικάνικη Κυβέρνηση. Όλοι θυμάστε τι έγινε με το MegaUpload. Παρόλα αυτά όταν το Mega αποκτήσει Client για Υπολογιστές και εφαρμογή για τα κινητά θα γίνει ο κυρίαρχος των Free Cloud Services.

ADrive

Το ADrive είναι άλλη μια δυνατή εταιρία στον χώρο του Cloud. Σου προσφέρει τα 50GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου και το εκπληκτικό Upload μέχρι 2GB. Αλλά υπάρχει ένα τίμημα να πληρώσεις έστω και να μην είναι σε χρήμα. Δεν υπάρχει Client για υπολογιστές αλλά υπάρχει εφαρμογή για iOS και Android με φουλ υποστήριξη από διαφημίσεις. Κάτι που σημαίνει ότι είναι μια χαρά υπηρεσία αλλά οι συνεχές διαφημίσεις και τα διάφορα διαφημιστικά email που θα σου έρχονται στα Inbox σου πάρα πολύ συχνά σε κάνουν να θέλεις να ψάξεις αλλού.

Καλύτερη Απεριόριστη Υπηρεσία: Carbonite

Το Carbonite είναι η καλύτερη υπηρεσία για να σώσεις τα πάντα. Είναι ο προσωπικός σου απεριόριστος σκληρός δίσκος. Ο Απεριόριστος χώρος θα σου κοστίσει 60$ (46 Ευρώ). Έρχεται φυσικά με το Client του για Windows, Mac, Linux καθώς και με την εφαρμογή του για iOS και Android. Το καλύτερο με το Carbonite είναι ότι μπορείς να το ρυθμίσεις να αποθηκεύει αυτόματα τα πάντα. Οπότε δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα. Το μόνο σχετικά αρνητικό με την υπηρεσία είναι ότι δίνει Upload 4GB ανά αρχείο κάτι που σημαίνει ότι αρχεία πάνω από 4GB θα πρέπει να τα χωρίσετε σε Parts για να ανεβούν. Αλλά από την άλλη τα 4GB δεν είναι και λίγα για κάθε αρχείο και όποιος τον ενδιαφέρει η υπηρεσία πιστεύω δεν θα του είναι πρόβλημα αυτό.

Ακολουθούν:

Backblaze

Το Backblaze είναι η φτηνότερη επιλογή για απεριόριστο χώρο με 50$ (38,50 Ευρώ). Το αρνητικό στην υπηρεσία είναι ότι δεν υποστηρίζει εφαρμογή για Android. Άμα όλες σας οι συσκευές είναι iOS τότε το GBackblaze είναι για εσάς. Άμα όμως έχετε Android κινητό ή σκοπεύεται να πάρετε στο μέλλον θα συναντήσετε πρόβλημα μιας και η εταιρία δεν έχει βγάλει ακόμα κάποια ανακοίνωση για υποστήριξη του Backblaze σε Android.

Bitcasa

Το Bitcasa είναι η ακριβότερη υπηρεσία από τον ανταγωνισμό με 70$ (54 Ευρώ) αλλά υποστηρίζει Client για Windows, Mac, Linux και εφαρμογή για iOS και Android. Τα πρώτα 10GB η εταιρία σας τα δίνει δωρεάν. Πέρα από αυτά όμως το θετικό με το Bitcasa είναι ότι είναι η μοναδική υπηρεσία που δεν έχει όριο στο Upload κάθε αρχείου. Κάτι που σημαίνει πως αν θέλετε απεριόριστο χώρο για αρχεία πάνω από 4GB το Bitcasa είναι για εσάς.

Καλύτερη Υπηρεσία για Άλλες Πλατφόρμες: SugarSync

Πάνω κάτω όλοι έχουμε Windows, Mac, Linux, iOS και Android, αλλά τα Blackberry, τα Kindle και τα Windows Phone 8 έχουν την τάση να ξεχνιούνται από τις πιο πολλές υπηρεσίες. Άμα έχετε μια από αυτές τις συσκευές (ή όλες) το SugarSync σας καλύπτει πλήρως. Με 5GB ελεύθερο χώρο και 30GB με 5$ (4 Ευρώ) τον μήνα (46 Ευρώ τον Χρόνο – 60$) το SugarSync είναι η υπηρεσία που καλύπτει τις βασικές ανάγκες σας σε όλες τις πλατφόρμες.

Καλύτερη Υπηρεσία για Windows: Skydrive

Το SkyDrive είναι μια ωραία υπηρεσία που δένει με τα Windows 8. Έρχεται από την Microsoft και δένει τέλεια με τα προϊόντα της. Με 7GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο και επιπλέον 20GB, 50GB και 100GB με 15$ (12 Ευρώ), 25$ (20 Ευρώ) και 50$ (38,50 Ευρώ) αντίστοιχα το SkyDrive είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή. Το Upload κάθε αρχείου περιορίζεται στα 2GB.

Καλύτερη Υπηρεσία για Mac: iCloud

Το iCloud είναι η υπηρεσία της Apple προσφέροντας 5GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο για όλους και επιπλέον 25GB με 10$ (8 Ευρώ) τον μήνα (92,50 Ευρώ τον Χρόνο – 120$) θα λέγαμε ότι είναι αρκετά ακριβό σε σχέση με το ανταγωνισμό και με το όριο των upload αρχείων να είναι στα 250MB σίγουρα όποιος θέλει να μπει στο σύννεφο θα ψάξει και αλλού. Το θετικό είναι ότι έχει φουλ υποστήριξη με το iOS και με το OSX και εξαρτάται από σένα το πόσο βαριά χρήση θα του κάνεις. Για αποθήκευση των επαφών σου, των mail σου, τις σημειώσεις σου και το ημερολόγιο σου τα 5GB φτάνουν και περισσεύουν για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αλλά άμα θες κάτι παραπάνω από αυτό υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές.

Καλύτερη Υπηρεσία Συνολικά: Google Drive

Άμα έχετε περίεργα κριτήρια και θέλετε κάτι φτηνό με χώρο για μελλοντικά updates το Google Drive είναι μια καλή μίξη από όλα αυτά που ζητάτε. Έρχεται με τον Client για Windows και Mac καθώς και με την εφαρμογή για iPhone και Android. Με 5GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου για όλους και επιπλέον 25GB με 2,50$ (2 ευρώ) τον μήνα (23 Ευρώ τον Χρόνο – 30$) είναι σαν να πληρώνεις λιγότερο από 1 ευρώ το κάθε GB. Επιπλέον τα 100GB προσφέρονται με 5$ (4 Ευρώ) τον μήνα (46 Ευρώ τον Χρόνο – 60$). Έχει Upload όριο αρχείου τα 10GB αρκετό για τα αρχεία σας.

Καλύτερη Υπηρεσία Εν Αναμονής: Dropbox

Το Dropbox είναι ίσως το πιο γνωστό σε όλους. Δεν νικάει όμως την πρώτη θέση ούτε για τις δωρεάν δυνατότητες του (2GB) ούτε για τις επί πληρωμή δυνατότητες του (50GB για 77 Ευρώ τον Χρόνο – 100$). Υπάρχει ο κατάλληλος Client για τους υπολογιστές καθώς και η εφαρμογή για τα κινητά όπου υπάρχει η επιλογή του απεριόριστου Upload. Επιπλέον έχουμε τα Bonus όπου μπορείς να αποκτήσεις δωρεάν ελεύθερο χώρο (μέχρι 18GB) καλώντας τους φίλους σου (ή τον εαυτό σου κάνοντας ψεύτικα mail). Δεν είναι η πιο ζεστή προσφορά από όλες τις άλλες αλλά παραμένει Free για τις βασικές δουλειές σας.

Άρθρο: Οι καλύτερες Υπηρεσίες Cloud για Backup και Αποθήκευση των Δεδομένων σας

Keywords
Αναζητήσεις
πως να σωσω τις επαφες απο το σ4, ποιο ειναι τοκαλυτερο back up
Τυχαία Θέματα