Review: Gears of War: Judgment

Ένα.. Όχι και τόσο Prequel..

Gears of War. Μια σειρά που πολλούς είναι σήμα κατατεθέν για την κονσόλας της Microsoft, Xbox360. Παρόλο που το πρώτο μέρος κυκλοφόρησε και για PC, όλα τα υπόλοιπα ήταν αποκλειστικότητες στο Xbox360, αφού η Microsoft έκλεισε συμβόλαιο με την κατασκευάστρια εταιρία, Epic Games, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους PC gamers. Για πρώτη φορά όμως, την ανάπτυξη ανέλαβε άλλο studio

(ιδιοκτησία της Epic Games), το πολωνικό studio People Can Fly, το οποίο στο παρελθόν μας έδωσε τα Painkiller και BulletStorm. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε πως είναι το ίδιο studio που ανέλαβε το port της PC έκδοσης του πρώτου Gears of War.

Ιστορία

Η ιστορία επικεντρώνεται στον Baird (που όλοι γνωρίζουμε από την τριλογία) και την ομάδα του, Kilo Squad. Τα γεγονότα του παιχνιδιού λαμβάνουν μέρος λίγο πριν την γνωστή Emergence Day (E-Day), κατά την οποία οι άνθρωποι της Sera δέχονται επίθεση από τον στρατό των Locust και προσπαθούν να ξεφύγουν. Ο Baird, ο οποίος είναι υπολοχαγός, μαζί με την ομάδα του (στην οποία είναι και ο Cole) προσπαθούν να εκμεταλλευτούν μια ευκαιρία για να εξοντώσουν ένα μεγάλο τμήμα του στρατού των Locust, ταυτόχρονα όμως, παραβιάζουν εντολές, για τις οποίες βρίσκονται σε δίκη εν μέσω πολέμου. Ο κάθε χαρακτήρας διηγείται ένα τμήμα της ιστορίας, το οποίο είναι και ένα chapter, μέχρι που φτάνουμε στο παρόν και η μάχη συνεχίζεται.

Επίσης, το παιχνίδι περιλαμβάνει ένα “κρυφό” chapter, το οποίο ξεκλειδώνεται όταν ο παίκτης φτάσει ή ξεπεράσει σαράντα αστέρια εντός αποστολών (τα οποία θα αναλυθούν στο gameplay τμήμα του review). Το chapter έχει τον τίτλο aftermath και τα γεγονότα του συμβαίνουν την ίδια χρονική περίοδο, όπου στο Gears of War 3 ο Phoenix χωρίζεται με τον Baird και Cole για να φτάσουν στο νησί όπου βρίσκεται ο πατέρας του Phoenix. Συγκεκριμένα, είναι το κομμάτι στο οποίο ο Phoenix και η ομάδα του χρησιμοποιούν το υποβρύχιο.

GamePlay

Για πρώτη φορά σε παιχνίδι Gears of War, υπάρχουν αξιοσημείωτες αλλαγές τόσο στον χειρισμό, όσο και στα κεφάλαια της ιστορίας. Η σημαντικότερη αλλαγή είναι ο περιορισμός χρήσης δύο όπλων έναντι τριών που κουβαλάει ο χαρακτήρας στα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς. Οι χειροβομβίδες είναι παρόν και πλέον χρησιμοποιούνται με δικό τους, ανεξάρτητο κουμπί, δεν επιλέγονται από το οπλοστάσιο. Επίσης, προστέθηκαν δύο καινούργια όπλα, ένα sniper και ένα rifle. Τα υπόλοιπα έχουν μείνει ως γνωστόν.

Τα κεφάλαια, έχουν γίνει αισθητά πιο μικρά (το οποίο σημαίνει πως και η διάρκεια του παιχνιδιού έχει μειωθεί), και προστέθηκε μηχανισμός rating με μέγιστο βαθμό τα τρία αστέρια ανά αποστολή. Η βαθμολογία επηρεάζεται από τα kills/headshots/executions, το αν ο παίκτης έχει πέσει και πρέπει να θεραπευτεί από τα άλλα μέλη και από το αν ο παίκτης ενεργοποιεί Declassified αποστολές, οι οποίες προσθέτουν μια παραπάνω πρόκληση κατά την διάρκεια της αποστολής, όπως περιορισμός χρόνου, χρήση συγκεκριμένων όπλων, μειωμένη ορατότητα/ζωή κλπ. Φυσικά συνεισφέρουν δραματικά στην βαθμολόγηση ανά αποστολή.

Γραφικά

Όπως έχουμε μάθει με κάθε Gears of War, η People Can Fly ανέβασε τον πήχη για ακόμη μια φορά. Το Judgment έχει τα καλύτερα γραφικά που είδαμε ως τώρα στη σειρά Gears of War και σίγουρα είναι στα top παιχνίδια την κονσόλας όσον αφορά τον οπτικό τομέα. Η διαφορά από το πανέμορφο Gears of War 3 σίγουρα δεν είναι τόσο μεγάλη όσο ήταν από το 2 στο 3, αλλά υπάρχει, και άτομα με “γυμνασμένο” μάτι σίγουρα θα την προσέξουν.

Πιθανά Sequel

Δεν θα μας φανεί καθόλου περίεργο αν το Judgment αποδειχθεί πως είναι άλλη μια τριλογία, καθώς η Microsoft είχε δηλώσει πως θέλει να συνεχίσει τη σειρά και με το Judgment ανοίχτηκαν νέοι ορίζοντες και νέες πιθανότητες για τη σειρά. Το μεγάλο ερώτημα είναι, για το αν θα κυκλοφορήσουν και στην υπάρχουσα κονσόλα της Microsoft ή θα κυκλοφορήσουν αποκλειστικά στο ερχόμενο Xbox.

Τι μας άρεσε:

Τα γραφικάΤο Aftermath κεφάλαιοΤο οπλοστάσιοΟι νέοι χαρακτήρες

Τι μας χάλασε:

Μικρή διάρκειαΑνύπαρκτα boss fightsΕπαναλαμβανόμενοι αντίπαλοιΦθηνές τακτικές αύξησης δυσκολίας

Βαθμολογία :

Κονσόλα που χρησιμοποιήθηκε για Review: Xbox360Είδος: Third-Person ShooterΚυκλοφορεί για: Xbox360
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 22/03/2013Εκδότρια εταιρία: Microsoft Game Studios
Εταιρία ανάπτυξης: Epic Games, People Can Fly
Επίσημη ιστοσελίδα: http://gearsofwar.xbox.com/

Review: Gears of War: Judgment

Keywords
Τυχαία Θέματα