Η Apple εξαγοράζει την WifiSLAM, το GPS του νέου iPhone θα λειτουργεί και σε εσωτερικούς χώρους;

Goodbyte

H Apple έκανε και πάλι το μεγάλο βήμα; Η εξαγορά της WifiSLAM θα αποτελέσει ίσως ένα από τα σημεία κλειδιά στις δυνατότητες του νέου iPhone, όπως η Siri πριν από δύο περίπου χρόνια; Μήπως το επόμενο iPhone λέγεται iPhone 5GPS, αντί για 5S;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η κατάσταση έχει ως εξής: Η Wall Street

Journal αναφέρει πως η Apple έχει αποκτήσει την WifiSLAM, εταιρεία ανάπτυξης εντοπισμού της θέσης μιας mobile συσκευής μέσα στο εσωτερικό κτιρίων. Με άλλα λόγια, η εταιρία αυτή προωθούσε την ανάπτυξη χαρτών για το εσωτερικό σημαντικών κτιρίων (πχ πολυκαταστημάτων, μεγάλων μουσείων, μεγάλων εμπορικών κέντρων κτλ.) καθώς επίσης και ένα σύστημα εντοπισμού της θέσης μας με ακρίβεια στο εσωτερικό τους. Όλα αυτά τα σχέδια, πέρασαν πλέον στην κατοχή της εταιρίας από το Cupertino, έναντι του αντιτίμου των 20 περίπου εκατομμυρίων δολαρίων. Η Apple έχει επιβεβαιώσει την αγορά, αλλά αρνήθηκε να προσφέρει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδιά της για την εξαγορά.

Όταν πριν σας είπαμε “χαριτολογώντας” για το επόμενο iPhone 5GPS(και τονίζω την λέξη χαριτολογώντας για να μην έχουμε παρεξηγήσεις με κάποιους αναγνώστες), αναφερόμαστε στο γεγονός του iPhone 4S και 3GS, θέλοντας να τονίσουμε την σημασία των γραμμάτων μετά τον αριθμό του μοντέλου. Το “S” για το 3GS, σήμαινε την εκπληκτική αύξηση της ταχύτητάς του σε σχέση με τον προκάτοχό του, ενώ στο 4S, σε αντίθεση με τους περισσότερους που πιστεύουν πως σήμαινε το ίδιο, αναφέρεται στην Siri, σύμφωνα πάντα με τα λόγια του Tim Cook. Η Apple θα θυμάστε πως εξαγόρασε την αντίστοιχη εταιρία που είχε αναπτύξει το εν λόγο σύστημα φωνητικών εντολών και το πρόσθεσε στο iPhone 4S, δίνοντας μεγάλη έμφαση στις δυνατότητές του. Έτσι κι εμείς θα θέλαμε να γίνουμε “προπέτες” της πολιτικής της εταιρίας για το επόμενο μοντέλο iPhone, το οποίο δεν είναι απίθανο να ενσωματώνει το παραπάνω χαρακτηριστικό. Αξίζει να αναφέρουμε πως η λειτουργία αυτού του συστήματος εντοπισμού, βασίζεται κυρίως στο σήμα WiFi στο εσωτερικό του κτιρίου.

Η Apple έχει ενισχύουν τις γνώσεις της στα συστήματα εντοπισμού θέσης κατά τη διάρκεια των προηγούμενων αρκετών ετών, μέσω της πολιτικής της εξαγοράς μικρότερων εταιριών πάντα, όπως η Placebase, η Poly9, και η C3 Technologies. Με την εξαγορά της WifiSLAM, η Apple φαίνεται να είναι έτοιμη να προσθέσει στις συσκευές της μια νέα ιδιότητα, αυτή του εντοπισμού θέσης σε εσωτερικούς χώρους.

Ας ελπίσουμε πως αυτή την φορά η Apple θα φροντίσει να λειτουργεί σωστά η νέα αυτή ιδιότητα στους χάρτες της και πως δεν θα ακολουθήσουν τα “ευτράπελα” που είχαμε όταν η εταιρία αποφάσισε να εκδώσει στο iOS 6 την δική της εφαρμογή Maps. Τουλάχιστον για αρχή ας αφήσουμε τους άλλους να το δοκιμάσουν πρώτα και μετά εμείς, μην τυχόν και πέσει κανείς από καμιά ταράτσα κατά λάθος!

Keywords
Τυχαία Θέματα