Gil Scott-Heron - "Me And The Devil"

{youtube width="320" height="240"}OET8SVAGELA{/youtube}

Ποιητής, μουσικός, συγγραφέας, για πολλούς "πατέρας" του hip hop και της νεο-soul μουσικής και μία από τις ισχυρότερες φωνές του αφρο-αμερικάνικου ακτιβισμού. Ο Gil Scott-Heron, του πάντα επίκαιρου "The Revolution Will Not Be Televised" και του τρυφερού "A Prayer for Everybody (To Be Free)", είναι όλα αυτά και ίσως και κάτι παραπάνω. Λίγους μήνες πριν τον ξαφνικό θάνατό του το 2011, κυκλοφόρησε

το τελευταίο του άλμπουμ, με τίτλο "I'm New Here" και ξάφνιασε ακροατές και κριτικούς με την ειλικρίνεια και τη διαφορετικότητά του.

Με λόγο πάντα ακραίο μα συνάμα απελευθερωτικό, και ρυθμό οικείο μα απόλυτα νέο, ο δίσκος μοιάζει με ανοιχτό ημερολόγιο εξομολόγησης μιας ζωής γεμάτης ένταση και πάθη, και απαιτεί υπομονή και απόλυτη αφοσίωση από τον ακροατή.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες μικρές "εξομολογήσεις", η διασκευή του κομματιού του Robert Johnson, "Me and the Devil" έρχεται σαν έκρηξη: επιθετικός τόνος, σκοτεινή ατμόσφαιρα και ένα σύγχρονο αστικό blues για όσους διάλεξαν την άλλη οδό στο σταυροδρόμι των σωστών αποφάσεων.

Όλα αυτά, συμπυκνώνονται σταδιακά για να καταλήξουν σε μια στοιχειωμένη ιστορία πουλημένων ψυχών.

Περισσότερα...

Keywords
Τυχαία Θέματα