Ξεγύμνωσε αλλά σεβάστηκε την «Κυρία»! (vid)

Η γκολάρα του Σόουζα, το «αγγελικό» πάρτυ, το κατάμεστο ΟΑΚΑ και ποια ομάδα του Παναθηναϊκού των ευρω-επιτυχιών διέλυσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης...
«Για τη Γιουβέντους ο Παναθηναϊκός είναι θανατηφόρα ασθένεια», έγραψε η ιταλική εφημερίδα “La Stampa”, έπειτα από τη μαγευτική νίκη που πέτυχε σαν σήμερα, στις 8 Νοεμβρίου 2000 το Τριφύλλι κόντρα στη «μεγάλη Κυρία».

Η εποχή της Παράγκας ήταν στο απόγειό της. Η μοναδική ομάδα που έχει ευνοηθεί ξεδιάντροπα από διαιτητές και φορείς όπως η ΕΠΟ και η ΕΠΑΕ (όπως λεγόταν τότε ο συνεταιρισμός που είναι σήμερα γνωστός ως Σούπερ Λίγκα), είχε δεχτεί ακόμη μια ευρωπαϊκή σφαλιάρα το προηγούμενο βράδυ, όταν αποκλείστηκε από την πρωτάρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις Λυών, πληρώνοντας την ήττα από κάτι άλλους «άγραφους» της Χίρενφεϊν.

Μία ημέρα μετά την ευρω-καρπαζιά του ΟΣΦΠ, ο Παναθηναϊκός των ποδοσφαιριστών που έμελλε τρία χρόνια αργότερα να εκδιωχθούν απ’ τη διοίκηση Βαρδινογιάννη και να λοιδορηθούν απ’ την «αυλή» της οικογένειας, έμπαινε στον 21ο αιώνα και στην τρίτη χιλιετία με μια εμφατική νίκη – πρόκριση επί της Γιουβέντους σε ένα αξέχαστο καταπράσινο πάρτι στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Ηταν η εποχή που ο Γιάννης Βαρδινογιάννης επένδυε στον Παναθηναϊκό, φέρνοντας παίκτες όπως ο Πάουλο Σοουζα, ο Γκόραν Βλάοβιτς και αργότερα ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, οι οποίοι πλαισίωσαν τους Κριστόφ Βαζέχα, Νίκο Λυμπερόπουλο, Αγγελο Μπασινά, Ρενέ Χένρικσεν, Αντώνη Νικοπολίδη, προτού όλοι αυτοί εκδιωχθούν σαν… κλέφτες, για να αντικατασταθούν από άγνωστες μετριότητες. Και επειδή το κριτήριο του κόσμου είναι αλάνθαστο, εκείνη την ομάδα των αστέρων και των ευρω-επιτυχιών την αποθέωναν 70.000 φίλοι του Παναθηναϊκού. Οι δε διάδοχοί τους, της κατάμαυρης ευρω-πενταετίας του Τζίγγερ 2003-2008 δεν μπορούσαν να γεμίσουν τη «Λεωφόρο» ούτε σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ…

Το σκορ άνοιξε στο 6’ ο Πάουλο Σόουζα με μία απίστευτη βολίδα – εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση, χωρίς καν να πάρει φόρα, με το πορτογαλικό έντυπο “Record” να γράφει την επομένη: «Ο Σόουζα και ο Παναθηναϊκός εκτέλεσαν τη Γιουβέντους».

Ο Φιλίππο Ιντζάκι μείωσε προσωρινά στο 24’, όμως στο δεύτερο ημίχρονο ο Άγγελος Μπασινάς έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους «πράσινους» στο 58’. Το τρίτο και τελευταίο γκολ του Τριφυλλιού πέτυχε ο Κριστόφ Βαζέχα, με το ΟΑΚΑ να είναι έτοιμο να… γκρεμιστεί από τους 70.000 οπαδούς που πανηγύριζαν με πανζουρλισμούς στις κερκίδες.

Άξια θαυμασμού είναι η εντολή του Άγγελου Αναστασιάδη προς τους ποδοσφαιριστές του να «σβήσουν τις μηχανές», όταν η Γιουβέντους έμεινε με 9 παίκτες, και να σεβαστούν την ιστορική ομάδα του Αντσελότι, του Ντελ Πιέρο, του Τρεζεγκέ και των άλλων αστέρων.

Ο Γιάννης Γκούμας δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα: «Κάθε ένα γκολ είναι το δώρο μας για τους Άγγελους που γιορτάζουν», φωτογραφίζοντας τον πρόεδρο Άγγελο Φιλιππίδη, τον προπονητή Άγγελο Αναστασιάδη και τον συμπαίκτη του Άγγελο Μπασινά, οι οποίοι είχαν την ονομαστική τους εορτή ανήμερα του θριάμβ
Keywords
Τυχαία Θέματα