Πράσινο πάρτι στη Ρώμη! (vid)

Με αφορμή τον αγώνα του Παναθηναϊκού κόντρα στη Λάτσιο στο Ολίμπικο, θυμηθείτε το διπλό γλέντι πρόκρισης επί της Ρόμα στον αγωνιστικό χώρο (3-2) και στις εξέδρες! Οι «δήμιοι» της Ρόμα Τζιμπρίλ Σισέ και Σωτήρης Νίνης (Νο7) πανηγυρίζουνΟ Παναθηναϊκός πρόλαβε να ζήσει στα δύο χρόνια της πολυμετοχικότητας ονειρεμένες καταστάσεις. Από το αντρίκειο νταμπλ, ως τις απίστευτες σε συχνότητα μαγικές ευρωπαϊκές βραδιές.
Εκείνες που συμπυκώνουν καλύτερα την εικόνα της μαγικής διετίας, είναι οι δύο νίκες στην Ιταλία: επί της Ιντερ του Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος περίμενε τον Χενκ Τεν Κάτε και τους ποδοσφαιριστές του στη φυσούνα για να τους χαιρετήσει έναν προς έναν και επί της Ρόμα την επόμενη χρονιά για το Γιουρόπα Λιγκ.

Στις 25 Φεβρουαρίου του 2010 ο Παναθηναϊκός άλωσε τη Ρώμη. Ως ομάδα που υπέταξε (3-2) για δεύτερη φορά σε διάστημα μιας εβδομάδας την παρέα του Φραντσέσκο Τότι πετώντας την εκτός θεσμού και ως λαός με τη συγκλονιστική παρουσία του στο «Ολίμπικο», όπου η Θύρα 13 παρέδωσε μαθήματα της «Ανώτερης Γηπεδικής Σχολής της Ευρώπης» καθηλώνοντας ακόμη και τους ιταλούς θεατές. Πόσες φορές έχουμε δει coreo από οπαδούς φιλοξενούμενων;

Στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από φάουλ του Ρίισε, οπου η μπάλα κόντραρε στον Μαρίνο και άλλαξε πορεία ξεγελώντας τον Αλέξανδρο Τζόρβα, κατάφερε να ανατρέψει το σκηνικό προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.

Τα δύο γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ και η φωτοβολίδα του Σωτήρη Νίνη σημάδεψαν το καλύτερο εκτός έδρας ημίχρονο του Τριφυλλιού, μαζί με εκείνο (το β’) της Βρέμης, όπου και πάλι οι Πράσινοι είχαν πανηγυρίσει τρία γκολ σε 45 λεπτά.

Στην εξέδρα ο Ανδρέας Βγενόπουλος πανηγύριζε σαν μικρό παιδί, ενώ στον αγωνιστικό χώρο παρέλασαν όλα τα αστέρια του Παναθηναϊκού. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν ο Κώστας Κατσουράνης με τον Σιμάο, ενώ ο Τζιλμπέρτο Σίλβα μπήκε ως αλλαγή, στην επίθεση παρτενέρ του Σισέ ήταν ο Σαλπιγγίδης με τον Νίνη να βοηθάει από πίσω, ενώ ως αλλαγές χρησιμοποιήθηκαν οι Λέτο και Χριστοδουλόπουλος.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας - Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ - Σιμάο, Κατσουράνης, Μαρίνος - Νίνης (72΄ Ζιλμπέρτο Σίλβα), Σαλπιγγίδης (87΄ Λέτο), Σισέ (90΄+ Χριστοδουλόπουλος) .

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα, μονταρισμένα με πλάνα από τις εξέδρες του Ολίμπικο πριν την έναρξη, αλλά και μετά τη λήξη!
Keywords
Τυχαία Θέματα