Βύντρα, ο «ακατέβατος» - Δεν «ψαλιδίζεται» λόγω... Σισέ!

Αφού υπήρχαν χρήματα για τον Τζιμπρίλ Σισέ, γιατί να δεχτεί μείωση των αποδοχών του ο Λουκάς Βύντρα; Η λογική που «τσακίζει κόκκαλα»!
Οι περισσότεροι συμπαίκτες του έχουν δεχτεί μειώσεις ή έχουν αποχωρήσει χαρίζοντας μισθούς στον Παναθηναϊκό. Ο Λουκάς Βύντρα, όμως, ο πιο παλιός ποδοσφαιριστής του Τριφυλλιού, ο αγαπημένος του Γιάννη Βαρδινογιάννη και μέχρι πρότινος αρχηγός, βάζει εμπόδια στους «πράσινους» και στην ουσία ασκεί πολεμική απέναντι στον σύλλογο που του χάρισε φανέλα βασικού για εννέα χρόνια!

Νέα συνέντευξη παραχώρησε ο δικηγόρος του Αλέξανδρος
Στεφανάκης, αυτή τη φορά στον Sentra FM (του ομίλου Μπόμπολα –συνεταίρου του Βαρδινογιάννη στο MEGA).

Για τον δικηγόρο γράψαμε χτες πως ο ίδιος και ο πατέρας του έχουν υπάρξει νομικοί και των οικογενειών Βαρδινογιάννη και Κόκκαλη. Ακόμα, δεν γνωρίζουμε αν ο Αλέξανδρος Στεφανάκης, μέλος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού είναι το ίδιο πρόσωπο, ή πρόκειται για συνωνυμία!

«Απόλυτα αρνητική» είναι η απάντηση του Λουκά Βύντρα στην πρόταση του Παναθηναϊκού για μείωση 50%!

Θυμίζουμε πως η διοίκηση Γόντικα, όταν ανανέωσε το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή (όσο ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον Τζίγγερ, χρεοκοπούσε), αποφάσισε να του προσφέρει βασιλικές απολαβές και να στοιχίζει μεικτά 1.150.000 ευρώ ετησίως στην ομάδα (διαβάστε εδώ περισσότερα).

«Κουφούς» μας άφησε ο δικηγόρος του Τζίγγερ στην ερώτηση αν ο πελάτης του θα δεχόταν μικρότερη μείωση:

«Ορισμένες φορές παίζει ρόλο το τι έχει προηγηθεί. Αν μου κάνατε δύο μήνες πίσω αυτή την ερώτηση, θα σας έλεγα πιθανότατα ναι. Όμως πλέον βλέπεις την ίδια την ομάδα σου να παλεύει να φέρει τον Σισέ, υπάρχει δυσαρμονία στην λογική της ομάδας.

Είναι θέμα πολιτικής. Οταν βλέπει ότι αυτό που κάνει η διοίκηση έχει πλάνο και σου ζητείται να βάλεις πλάτη, το στηρίζεις. Αυτό ισχύει για όλους τους εργαζόμενους, όχι μόνο τους ποδοσφαιριστές. Όταν όμως υπάρχουν πολλές αντιφάσεις, πράγματι δεν ξέρεις αν αξίζει τον κόπο να απεμπολήσεις μεγάλο μέρος της αμοιβής σου».

Με λίγα λόγια, αφού θα έπαιρνε 600.000 ευρώ ο Σισέ γιατί να μην παίρνει 700.000 ευρώ ο Βύντρα; Πού το παράλογο;

Να σημειώσουμε εδώ πως όταν το καλοκαίρι οι περισσότεροι παίκτες είχαν αποδεχτεί ψαλίδισμα αποδοχών (αλλιώς αποχωρούσαν), ο μόνος με εξαιρετικά υψηλό συμβόλαιο που δεν τον άγγιξε το «πράσινο ΔΝΤ» ήταν ο Βύντρα. Τότε δηλαδή δεν υπήρχε δυσαρμονία;

Τι πιο συνηθισμένο, άλλωστε, σε μία ομάδα που έχει τεράστια χρέη, από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της να είναι ο δεξιός της μπακ και όχι κάποιος αστέρας, όπως ο Σισέ; Τι πιο συνηθισμένο, όταν για οικονομικούς λόγους αποχωρούν τα βαριά συμβόλαια ή δέχονται γενναία «ψαλιδίσματα», ο μόνος που όχι μόνο δεν το κουνάει ρούπι, αλλά που «κάθεται» στο συμβόλαιό του να είναι ένας αμυντικογενής ποδοσφαιριστής και συμπτωματικά ο μόνος που ευχαρίστησε δημόσια ο Τζίγγερ όταν «πάρκαρε» τις μετοχές του;

Βέβαια, πρέπει να υπογραμμίσουμε πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε εργαζομένου να διεκδικεί μέχρι τελευταίας δεκάρας ό,τι αναγράφεται στο συμβόλαιό του. Όταν όμως μιλάμε για μία ποδοσφαιρική ομάδα και ειδικά για τον Παναθηναϊκό του 2012-13, τότε πέρα από την προφανέστατη αχαριστία απέναντι στον Σύλλογο, σίγουρα μιλάμε και για αντι-συναδελφικότητα απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους παίκτες που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ενδιαφέρθηκαν ΚΑΙ για το καλό του Παναθηναϊκού.

Όσον αφορά την ατάκα πως μέσω του Βύντρα εκτονώνεται ο «αντι-Βαρδινογιαννισμός μίας μερίδας φιλάθλων», το μόνο που έχουμε να πούμε είναι το εξής: Δεν είναι ο Βύντρα που πληρώνει τον αντι-Βαρδινογιαννισμό, αλλά αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός είναι που πληρώνει (και πολύ ακριβά) τον βαρδινογιαννισμό των τελευταίων ετών!
Keywords
Τυχαία Θέματα