Η ατιμωρησία της Ριζούπολης και οι… γαύροι του Θανάση

Η (ανύπαρκτη) τιμωρία του ΟΣΦΠ μετά τη Ριζούπολη και δέκα καφάσια γαύρους στον Ολυμπιακό ο Θανάσης Γιαννακόπουλος...

Όσοι συναναστρέφονται με ξένους θα έχουν βρεθεί σίγουρα στη δύσκολη θέση να αναπτύξουν τη συζήτηση που ξεκινάει με τις λέξεις “Greek football” (ή “soccer” σε μακρινές ηπείρους). Είναι
λίγες οι στιγμές που η κουβέντα δεν κατέληξε στη λέξη “scandal”.

«Μα καλά, τόσα χρόνια σκάνδαλα, δεν έχετε βρει τη λύση να τα πολεμήσετε» αναρωτιούνται οι έρμοι οι ξένοι και άντε να τους εξηγήσεις την έννοια της «ατιμωρησίας»... στο Ελλάντα. Πώς να τους εξηγήσεις τι θα πει «παρακράτος» του Πειραιά και την τεράστια δύναμη που έχει αποκτήσει στα κέντρα αποφάσεων.

Έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε φυσιολογικό να μην υπάρχει ίχνος τιμωρίας για τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Η ροή των εξελίξεων να κυλάει σε να μην συνέβη τίποτα! Προηγήθηκαν, βέβαια, πολλά για να φτάσουμε στο σήμερα.

Σαν σήμερα, 19 Μαΐου 2003, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ συνεδρίαζε για να αποφασίσει τι τιμωρίες θα επέβαλε για όσα έγιναν στο ματς της Ριζούπολης ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Στο παιχνίδι – ντροπή της σύγχρονης ιστορίας του ευρωπαϊκού αθλητισμού, που παρουσιάστηκε από σύσσωμο τον αθλητικό και πολιτικό Τύπο ως νίκη κατά κράτος του ΟΣΦΠ και όχι ως εξύψωση της αλητείας, του τραμπουκισμού, της τρομοκρατίας (διαβάστε εδώ περισσότερα).

Πριν θυμηθούμε τις… βαριές τιμωρίες που επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή, ας μεταφερθούμε στη Ριζούπολη. Το Greenzone.gr θυμάται τι συνέβη:

• Προπηλακισμός των παιχτών από όταν ήταν στο πούλμαν μέχρι και τη στιγμή που βγήκαν (όσοι μπόρεσαν) στο χορτάρι για ζέσταμα.

• Τρομοκρατία από μπράβους στα αποδυτήρια. «Θα πεθάνετε εδώ μέσα αν δεν χάσετε» τους φώναζαν και κοπανούσαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου πιάστηκε στα χέρια μαζί τους.

• Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης τρομοκρατημένος έκανε εμετό στα αποδυτήρια. Κόλκα, Χένρικσεν και Μικάελσεν έκλαιγαν και ζήτησαν να μην γίνει το παιχνίδι. Φυσικά, η διοίκηση Γιάννη Βαρδινογιάννη ήταν απούσα και το ματς έγινε κανονικά.

• Όταν οι παίχτες βρέθηκαν στη φυσούνα οι μπράβοι συνέχιζαν να τους βρίζουν, ενώ από πάνω τους οι «επιστήμονες» προσπαθούσαν να τους τρυπήσουν με κοντάρια, όπως ο ψαράς το χταπόδι. Ο Μπασινάς βγήκε στον αγωνιστικό χώρο, είδε τι γίνεται και επέστρεψε τρομοκρατημένος.

• Όταν βγήκε για ζέσταμα η ομάδα δεν έκανε προθέρμανση αλλά προσπάθεια να αποφύγει εκατοντάδες πυροτεχνήματα, πέτρες και τούβλα που έπεφταν δίπλα τους.

• Το παιχνίδι έγινε κανονικά. Οι Πειραιώτες, όπως είναι αυτονόητο νίκησαν. Ο Αττικάρχης, υπεύθυνος ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας Τσιρώνης, καθώς και ο παρατηρητής Μπαλόκας δουλεύουν σήμερα για τον Ο.Σ.Φ.Π. Ο διαιτητής του αγώνα Μποροβήλος προάχθηκε μετέπειτα σε πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης.

Για όλα τα παραπάνω τιμωρήθηκε με εξουθενωτική ποινή ο Ολυμπιακός. Δύο παιχνίδια σε ουδέτερο γήπεδο!
Keywords
Αναζητήσεις
παο-ολυμπιακος 2003 μάιος ριζουπολη, επεισοδια γαυροι
Τυχαία Θέματα