Το... δώρο του ΟΣΦΠ για τα «πράσινα» γενέθλια!

Αήττητη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν, είναι και θα παραμείνει μία, ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός έχασε από τον Ατρόμητο με 3-2, μέσα στο γήπεδο το Τριφύλλι έγραφε Ιστορία πριν από 49 χρόνια.
Τι κι αν ο Ατρόμητος αγωνίστηκε με μισή ομάδα αναπληρωματικών (διαβάστε εδώ περισσότερα). Τι κι αν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον αγαπημένο
του τρόπο, δηλαδή με πέναλτι… Το «ερυθρόλευκο» (ψευτο)αήττητο έσπασε και έτσι ο Παναθηναϊκός παρέμεινε η μοναδική ομάδα που έχει κατορθώσει τον ΑΘΛΟ της κατάκτησης τίτλου χωρίς ούτε μία ήττα.

Το γκολ μάλιστα της νίκης πέτυχε ένας πρώην «πράσινος» ο Ελίνι Δημούτσος, ο οποίος έκανε ένα απρόσμενο δώρο στην πρώην ομάδα του, ανήμερα των γενεθλίων της!

Οι καρδιές πολλών ήρθαν σήμερα στη θέση τους. Μπορεί να ήταν σε όλους γνωστό πως ο μόνος λόγος που παρέμενε αήττητος ο ΟΣΦΠ ήταν τα φαλτσοσφυρίγματα και οι… θυγατρικές ομάδες (κατά τον Γιάννη Αλαφούζο), όμως σίγουρα κανένας φίλος του Παναθηναϊκού δεν επιθυμούσε να χάσει το Τριφύλλι τα σκήπτρα της επιτυχίας του 1964.

Το αήττητο του Ολυμπιακού γκρεμίστηκε στα γενέθλια των 105 ετών του Παναθηναϊκού, συμπτωματικά μέσα στο γήπεδο όπου πριν από 49 χρόνια η ομάδα της Αθήνας έγραφε Ιστορία!

Θρύλος του ελληνικού αθλητισμού ήταν, είναι και θα παραμείνει μόνο ο Παναθηναϊκός. «Θρύλο» ονόμασε την ομαδάρα του αείμνηστου Στέφαν Μπόμπεκ ο αθλητικός Τύπος, όταν κατακτούσε αήττητη το πρωτάθλημα Ελλάδος, μέσα στο «Γεώργιος Καραΐσκάκης». Τότε που ο Ζαχαρίας Πιτυχούτης έκανε τον γύρο του θριάμβου μπροστά από τους αποσβολωμένους οπαδούς των Πειραιωτών, κρατώντας σφιχτά και ευλαβικά στα χέρια τη σημαία της «13ης Θύρας»!

Πράσινος Ασθενής
Keywords
Τυχαία Θέματα