Θυμίζει - Δεν θυμίζει Τζίγγερ

Όταν ο νέος Παναθηναϊκός θα κάνει περισσότερα βήματα μπροστά, παρά πίσω, τότε σίγουρα θα είναι κερδισμένος...

«Μα καλά ακόμα με τον Τζίγγερ ασχολείστε εκεί στο GreenZone;». Αυτό λογικά θα είναι ένα από τα πρώτα σχόλια κάτω από το κείμενο. Τριάντα τρία, όμως, χρόνια οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι πολλά. Πόσο μάλλον όταν τα τελευταία έτη ο πρώην μεγαλομέτοχος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να καταστρέψει τον Παναθηναϊκό. Και μέχρι ενός βαθμού τα κατάφερε. Και όσο τα
δικά του συντρίμια και οι δικές του τοποθετημένες βόμβες είναι ορατές στη νέα προσπάθεια, τόσο δεν θα ξεχνάμε ποιος τα δημιούργησε και πού αναλογούν οι ευθύνες.

Πρώτα απ' όλα υπάρχουν δύο στοιχεία που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός και η ευθύνη ανήκει σε μεγάλο βαθμό στον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Πρώτον τα άδεια ταμεία, αφού ο ίδιος επέλεξε να αδειάσουν (δεν πλήρωνε ό,τι του αναλογεί και έλεγε «όχι» στις βιώσιμες προτάσεις για σωτηρία της ΠΑΕ όταν ακόμα ήταν νωρίς).

Το δεύτερο είναι το γηπεδικό. Ίσως λίγοι το έχουν αντιληφθεί όμως το Προεδρικό Διάταγμα για την κατεδάφιση της Λεωφόρου, χωρίς απαραίτητα να κατασκευαστεί πρώτα ποδοσφαιρικό γήπεδο, προχωράει κανονικά. Παράλληλα, ο Τζίγγερ «ξεπάρκαρε» τις μετοχές του, δίνοντας μία βόμβα στην Παναθηναϊκή Συμμαχία που κανείς δεν ξέρει πότε θα εκραγεί, αφού ποτέ δεν ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν εξαιτίας των συμβάσεων της Διπλής Ανάπλασης.

Πέρα από τα δύο παραπάνω που θεωρώ και τα σημαντικότερα, δεν μπορεί κανείς να κλείσει τα μάτια στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που γίνεται από όσους «τρέχουν» σήμερα τον Παναθηναϊκό, ωστέ να μπορέσει βήμα-βήμα να ορθοποδήσει η ομάδα.

Το θέμα όμως είναι πόσα βήματα γίνονται προς τα μπροστά και πόσα προς τα πίσω!

Θυμίζει Βαρδινογιάννη: Η μικρή μεταγραφική υπέρβαση που χρειάζεται η ομάδα και που -μέχρι στιγμής- δεν υλοποιείται. Δύο ακόμα παίχτες θέλει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα για να φτιάξει μία σούπερ ομάδα που θα έχει αντοχές τη δύσκολη σεζόν που έρχεται.

Δεν θυμίζει Βαρδινογιάννη: Η τύχη, η θετική αύρα. Πείτε με προληπτικό, όμως επιτέλους η τύχη χαμογαλάει, έστω και λίγο στον Παναθηναϊκό. Αν υπήρχε ακόμα ο Τζίγγερ ή δεν θα είχε κληρωθεί το Τριφύλλι με τη Μάδεργουελ, ή στο πρώτο ματς το μισό μέτρο άουτ στην ευκαιρία των γηπεδούχων, θα ήταν... μισό μέτρο μέσα.

Θυμίζει Βαρδινογιάννη: Το παρασκήνιο. Η αδυναμία στα κέντρα αποφάσεων είναι ένας από τους λόγους που οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν θέλουν ούτε να ακούν το όνομα του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Οι πρώτες ενδείξεις για τη νέα σεζόν δεν είναι ευοίωνες (Σαρρής, Μώραλης, Μποροβήλος, Ιωαννίδης).

Δεν θυμίζει Βαρδινογιάννη: Η διάθεση να καταπολεμηθεί η σαπίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει ένα πολύ ισχυρό όπλο. Τα media. Ο Τζίγγερ ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκε τα δικά του ΜΜΕ, ούτε όσα ήταν φίλα προσκείμενα προς τον ίδιο για να ξεσκεπάσει το διαφθερμένο σύστημα που έκλεβε τίτλους από τους «πράσινους». Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ δεσμεύτηκε ότι τουλάχιστον α
Keywords
Τυχαία Θέματα