Θέλει την πρωτιά και το δείχνει

Με 69-55 υπέταξε ο Παναθηναϊκός τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο Ο.Α.Κ.Α. , πέρασε στην πρώτη θέση του ομίλου και πάει για την πρωτιά την επόμενη εβδομάδα στη Ρωσία. Συγκλόνισε ο Μάικ Μπατίστ...

O Παναθηναϊκός υποδέχθηκε στο Ο.Α.Κ.Α. τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ για την προτελευταία αγωνιστική της α΄φάσης της Ευρωλίγκας και πήρε μεγάλη νίκη με
69-55, με έναν εκπληκτικό Διαμαντίδη και με όπλο την άμυνά του. Πρώτος σκόρερ για το Τριφύλλι ο Πάνκο, ενώ οι συγκινητικές στιγμές που ξετυλίχθηκαν στο παρκέ με τον Μάικ Μπατίστ αποδεικνύουν γιατί δεν υπάρχει άλλος κόσμος σαν τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Να σημειωθεί πως ο Θανάσης Γιαννακόπουλος βρέθηκε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει το παιχνίδι του Τριφυλλιού κόντρα στους Τούρκους, τονίζοντας πως δεν θα ήθελε να κάνει κάποια δήλωση σχετικά με τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Δημήτρης Γιανακόπουλος το πρωί. Φυσικά και ο πρόεδρος της ΚΑΕ έδωσε το «παρών» στο σημαντικό αυτό παιχνίδι.

Μόλις έκανε την εμφάνισή του στο παρκέ για το ζέσταμα, ο Ρομέιν Σάτο εισέπραξε το χειροκρότημα των φίλων του Παναθηναϊκού, πλησίασε στις κερκίδες και αγκαλιάστηκε με κάποιους από τους οπαδούς, όπως επίσης με όσα μέλη του Παναθηναϊκού ήταν ήδη στο παρκέ, αλλά και τους ανθρώπους της γραμματείας. Λίγο αργότερα, όταν βγήκε για προθέρμανση ο Μάικ Μπατίστ, όλος ο κόσμος σηκώθηκε όρθιος και τον αποθέωσε, ενώ ο αμερικανός φόργουορντ ανταπέδωσε το χειροκρότημα, πλησίασε το πέταλο και υποκλίθηκε.
Στα αγωνιστικά τώρα, το Τριφύλλι ξεκίνησε με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Τσαρτσαρή και Σκορδίλη. Οι οπαδοί τραγουδούσαν από τις εξέδρες «ΠΑΟ θρησκεία θύρα 13, Μάικ ψυχάρα για πάντα Τριφυλλάρα» και στα πρώτα δύο λεπτά η Φενέρμπαχτσε μπήκε πιο συγκεντρωμένη στο παιχνίδι και προηγήθηκε νωρίς με 0-6, ενώ ο Ματσιούλις φορτώθηκε νωρίς-νωρίς με δύο επιθετικά φάουλ. Τη θέση του πήρε ο Μπράμος, ενώ πέρασε και ο Λάσμε στο παρκέ. Ο Μπατίστ κάρφωσε για το 0-8 και ο Παναθηναϊκός στην επόμενη φάση πήρε τους πρώτους του πόντους με δύο βολές του Λάσμε. Ο Πάνκο πατώντας τη γραμμή έκανε το 4-8, αλλά ο Μπατίστ κάτω απ΄το καλάθι σκόραρε δύο ακόμα πόντους. Στα πέντε πρώτα λεπτά του αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε κάνει ήδη πέντε λάθη, κάτι που είναι η αχίλλειος πτέρνα του φέτος.

Το πικ εν ρολ δε λειτουργούσε και στην πεντάδα πέρασαν οι Μπανκς και Σχορτσιανίτης. Ο τελευταίος έκανε το 6-12 και αφήνοντας τη μπάλα στο καλάθι στην επόμενη φάση μείωσε ακόμα περισσότερο. Ο Διαμαντίδης πήρε ριμπάουντ σε άστοχο σουτ του Μπράμος και έκανε το 10-12. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού με βολές έκανε το 12-14. Καλή άμυνα από Πάνκο και Τσαρταρή έδωσαν την επίθεση στους «πράσινους» που, όμως, δεν κατάφεραν να σκοράρουν με τα σουτ που επεχείρησαν Μπράμος και Σχορτσιανίτης στη λήξη του δεκαλέπτου.

Στις αρχές του β΄δεκαλέπτου ο Σχορτσιανίτης έφερε ξανά το ματς στα ίσια. Ακολούθησαν πολλά άστοχα σουτ και από τις δύο ομάδες, με το Τριφύλλι να έχει 0/4 τρίποντα. Με εκπληκτική ασσίστ του Διαμαντίδη, ο Πάνκο κάτω απ΄το καλάθι έδωσε το προβάδισ
Keywords
Τυχαία Θέματα