Τhe Maciulis show

Με ένα απίστευτο προσωπικό σόου από τον εξωπραγματικό Γιόνας Ματσιούλις, ο Παναθηναϊκός πήρε υπερπολύτιμη νίκη μέσα στο Βερολίνο επί της Άλμπα με 73-79...

Με βελτιωμένη κίνηση χωρίς τη μπάλα στην επίθεση και με μεγάλο όπλο τα σουτ τριών πόντων, ο Παναθηναϊκός πήρε πολύ σημαντική νίκη επί της Άλμπα στο Βερολίνο με 73-79, κάνοντας το 3-1 στο top-16 της Ευρωλίγκας.

Το Τριφύλλι δεν έθελξε με
την απόδοσή του, αλλά είχε στις τάξεις του έναν απίστευτο Γιόνας Ματσιούλις που με 28 πόντους (6/6 βολές, 2/2 δίποντα, 6/8 τρίποντα) πήρε το παιχνίδι μόνος του.

Οι «πράσινοι», παρά τη βελτιωμένη απόδοση του Ρόκο Λένι Ούκιτς εξακολουθούν να έχουν πρόβλημα στη δημιουργία όταν λείπει ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ενώ ο Μάρκους Μπανκς σημείωσε άλλη μία μέτρια εμφάνιση. Xάθηκαν επίσης πολλά ριμπάουντ, ενώ σημειώθηκαν πολλά αμυντικά κενά και προβλήματα στα μπλοκ άουτ. Σπουδαία εμφάνιση και για τον Τζέιμς Γκιστ, που προσέδωσε ενέργεια στη άμυνα, ενώ πέτυχε και κρισιμότατα καλάθια στο παιχνίδι.

Η εικόνα του ματς:

Ο Γκιστ με το φετινό όπλο του Παναθηναϊκού, δηλ. τα σουτ τριών πόντων, έκανε το 2-3 με την έναρξη του αγώνα. Η Άλμπα απειλούσε κάτω από τη ρακέτα, κυρίως με τον Τόμπσον και ταυτόχρονα στα πρώτα λεπτά του δεκαλέπτου κέρδισε 5 επιθετικά ριμπάουντ. Ο Γιόνας Ματσιούλις έβαλε ξανά μπροστά το Τριφύλλι με 8-10, ενώ ο ίδιος παίχτης πάλι έξω από τα 6.75 ανέβασε το δείκτη του σκορ. Ο Λιθουανός, μάλιστα, με τέσσερις συνεχόμενες βολές έκανε το 10-17, συνεχίζοντας την πολύ καλή του εμφάνιση. Με κακό μπλοκ άουτ, ο Μπανκς έχασε τη φάση και μάλιστα επέτρεψε στον Τζέντοβιτς να πετύχει καλάθι και φάουλ. Ο Μπράμος που πέρασε το παιχνίδι έδωσε εξαιρετική ασίστ στον Ματσιούλις, ο οποίος κέρδισε φάουλ κάτω από το καλάθι, ευστοχώντας στις δύο βολές και συνεχίζοντας το προσωπικό του σουτ, πέτυχε και νέο καλάθι για τον Παναθηναϊκό. Ο Τζέντοβιτς για τη γερμανική ομάδα έκανε ζημιά, σκοράροντας 5 σερί πόντους (από την κορυφή και τρίποντο), ενώ και ο Σάφαρτζικ με νέο τρίποντο ισοφάρισε σε 21-21, με τους «πράσινους» να κοιμούνται στην άμυνα. Η γερμανική ομάδα πέρασε μπροστά στο σκορ με βολές του πάλι του Βόζνιου, αλλά ο Ούκιτς πρόλαβε την κόρνα της λήξης του δεκαλέπτου και ισοφάρισε με ταμπλό σε 23-23.

Με τον κροάτη γκαρντ να σκοράρει τους πρώτους πόντους του Τριφυλλιού στο δεύτερο δεκάλεπτο και να δίνει ασίστ στον Καπόνο για βόμβα τριών πόντων, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε ξανά στο σκορ με 25-30. Ο Φόστερ μείωσε με τρίποντο για την Άλμπα, όμως και ο Ούκιτς, με ένα τραβηγμένο σουτ 3 πόντων διατήρησε τη διαφορά στους πέντε πόντους. Με πολύ ωραία κίνηση ξεμαρκαρίστηκε ο Καπόνο και σκόραρε από το ύψος της γραμμής των βολών. Ο Τόμπσον από μέση απόσταση και ο Τζέντοβιτς με τρίποντο μείωσαν για την Άλμπα στο καλάθι (33-35). Ο Λάσμε που πέρασε στο ματς στη θέση του Σχορτσιανίτη, ο οποίος δε φάνηκε καθόλου στο ματς, φιλοδώρησε με μία φοβερή τάπα τον Μιράλες, όμως ο Γουντ ισοφάρισε για την Άλμπα 3.12 πριν τη λήξη του ημιχρόνου και ο ίδιος παίχτης της έδωσε προβάδισμα στην επόμενη φάση με 37-35. Ο Ματσιούλις που είχε ξαναπεράσει στο παρκέ νωρίτερα, με τρίποντο έβαλε μπροστά τους «πράσινους» και ο Μπράμος με εκπληκτική ασίστ, πρόσφερε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα στον Γκιστ για το 37-41. Ο αμερικανός πάουερ φόργουορντ, σε επιθετικό φάουλ που κέρδισε, ευστόχησε και στις δύο βολές για το Τριφύλλι. Στην τελευταία επίθεση για τον Παναθηναϊκό ο Μπανκς αστόχησε μετά από περίτεχνη ενέργεια, αλλά ο πανταχού παρών Ματσιούλις με φόλοου κάτω από το καλάθι έγραψε το σκορ του ημιχρόνου, με τον ίδιο να έχει πετύχει 19 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά (39-45).

Στο γ΄δεκάλεπτο ο Μπανκς με τρίποντο «ισοφάρισε» το γκολ-φάουλ του Μόρλεϊ. Ο Σχορτσιανίτης πήρε περισσότερες προσπάθειες στα πρώτα λεπτά της περιόδου αυτής , κάνοντας το 46-53. Με σουτ πίσω από τα 6.75 ο Καπόνο όπλισε κι εκτέλεσε για το 48-56. Σαν οδοστρωτήρας κάρφωσε ο Σχορτσιανίτης μετά από ασίστ του Τσαρτσαρή σημειώνοντας το 50-59. Ο Λάσμε που πέρασε στο ματς έκοψε μεγαλοπρεπώς τον Τζέντοβιτς, αλλά στην ακόλουθη φάση, ο Ματσιούλις χρεώθηκε με τεχνική ποινή, με τον Τζέντοβιτς να μειώνει σε 54-59 μετά από τέσσερις προσωπικούς του πόντους (1/2 βολές και τρίποντο). Ο ίδιος με άλλες δύο βολές έφερε την Άλμπα σε απόσταση αναπνοής, αλλά ο Ματσιούλις με άλλο ένα τρίποντο έκανε το 56-62 για τους «πράσινους». Από το ίδιο ακριβώς σημείο όπλισε για νέο τρίποντο μέσα σε αποθέωση (56-65), δίνοντας διαφορά ασφαλείας για τον Παναθηναϊκό στο τέλος του δεκαλέπτου.

O Oύκιτς με λέι απ έκανε το 56-67 για το Τριφύλλι στις αρχές του δ΄δεκαλέπτου, με την Άλμπα να μειώνει μετά από καλάθι και φάουλ του Τόμπσον. Λάθη και κακές επιλογές στη επίθεση είχαν τους «πράσινους» με ένα μόνο καλάθι στα 5 πρώτα λεπτά αυτής της περιόδου. Ο Τζέντοβιτς με νέο τρίποντο και ο Τόμπσον με πολύ δύσκολο σουτ ψαλίδισαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά, γράφοντας το 65-68. Ο Γκιστ, ωστόσο, με σουτ τριών πόντων, έδωσε ανάσα στους «πράσινους» και ο εκπληκτικός Ματσιούλις πάλι έξω από τα 6.75 έκανε το 65-74. O Σάφαρτζικ με τρίποντο μείωσε για την Άλμπα, ο Μπανκς έχασε τη μπάλα στη επίθεση και ο Φόστερ με νέο σουτ τριών πόντων από τα 8 μέτρα έκανε το 71-76. Ο Ούκιτς ευστόχησε στη μία από τις δύο βολές και ο Μόρλεϊ γρήγορα σούταρε για δύο μειώνοντας σε 73-77. Οι Γερμανοί έστειλαν τον Παναθηναϊκό στις βολές, με τον Μπανκς να ευστοχεί και στις δύο για το 73-79 που ήταν και το τελικό σκορ, αφού η Άλμπα αστόχησε σε τρία διαδοχικά τρίποντα που επιχείρησε μετά από αντίστοιχα επιθετικά ριμπάουντ.

Δεκάλεπτα: 23-23, 39-45, 56-65, 73-79
Άλμπα Βερολίνου (Ομπράντοβιτς): Σούλτζε, Νέι, Σάφαρτζικ 7, Τόμπσον 16, Φούλε, Μπάιαρς 8, Τζέντοβιτς 21, Μιράγες 2, Γουντ 6, Φόστερ 6, Ιντμπίχι 2, Μόρλει 5

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 1, Ματσιούλις 28, Καπόνο 8, Ούκιτς 14, Λάσμε 3, Τσαρτσαρής, Γκιστ 10, Μπανκς 8, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 7.
Keywords
Τυχαία Θέματα