Από Βουλή των Ελλήνων... «βουλή του Ολυμπιακού»!

Φτάσαμε στο σημείο πολιτικοί να διαφημίζονται μέσω του Ολυμπιακού, να «κοκορεύονται» για την ομάδα του δημοσίου από το βήμα της Βουλής και σύμβουλοί τους να ισχυρίζονται πως αηδιάζουν με τον ύμνο του Παναθηναϊκού...
Είναι γνωστό τοις πάσι πως ο Ολυμπιακός είναι
η ομάδα της ατιμωρισίας, η ομάδα που διαγράφει κάθε έννοια δικαιοσύνης, αναγκάζοντας κυβερνήσεις να κάνουν τα στραβά μάτια και να παρακάμπτουν σκάνδαλα.

Αθλητικά σκάνδαλα σβήνονται σε μία νύχτα και άλλα απλώς δεν αγγίζονται ποτέ. Το ένα χατίρι ακολουθεί το άλλο. Στα επίσημα του «Γ. Καραϊσκάκης» παρελαύνει η πολιτική σκηνή της χώρας. Μέχρι και στα μεγαλύτερα κοινωνικά – πολιτικά σκάνδαλα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εμπλέκονται άνθρωποι του Ολυμπιακού (διαβάστε εδώ).

Σε μία προσπάθεια να αντιγράψουν τη Θύρα 13, οργανωμένοι οπαδοί του ΟΣΦΠ ξεσηκώθηκαν κατά της κυβέρνησης, την περυσινή περίοδο, και σήκωσαν πανό που έγραφε «κανένας βουλευτής στο Καραϊσκάκη». Το αποτέλεσμα;

Φυσικά όχι μόνο δεν τους έδωσε κανείς σημασία, αλλά ακολούθως παρακολουθήσαμε πολιτικούς και υποψήφιους βουλευτές να χρησιμοποιούν την ομάδα του Πειραιά ως διαφημιστικό όχημα! Από το πιο ασήμαντο πολιτικό «πιόνι» (Μητρόπουλος) μέχρι την κορυφή του συστήματος (Σαμαράς παρέα με Μαρινάκη).

Εννοείται πως κανένας φίλαθλος της ομάδας του λιμανιού δεν ενοχλήθηκε, από τη στιγμή που η σχέση ΟΣΦΠ - πολιτεία είναι αλληλένδετη. Στήριξη οι μεν, βοήθεια σε ώρα ανάγκης οι δε. Και με τόσα σκάνδαλα να εκκρεμούν η βοήθεια είναι πάντα αναγκαία... Πού καιρός λοιπόν για επαναστάσεις από τους... εξεγερμένους Ολυμπιακούς;

Τα πράγματα ωστόσο έχουν ξεφύγει. Πλέον η ολυμπιακοκρατούμενη Ελλάδα φανερώνει ξεδιάντροπα το προσωπείο της, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, χωρίς κανέναν φόβο.

Μόλις πριν λίγους μήνες ο Γιώργος Μουρούτης, σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά είχε γράψει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης πως αηδιάζει όταν ακούει τον ύμνο του Παναθηναϊκού και του ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, λόγω του σποτ της Παναθηναϊκής Συμμαχίας σε ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Προχθές, 14 Ιανουαρίου 2013, ακούστηκαν τα ακόλουθα λόγια μέσα στη Βουλή των Ελλήνων. Όχι από κάποιον λιμενεργάτη, αλλά από εκλεγμένο Έλληνα βουλευτή, από τον υπουργό οικονομικών Ανδρέα Λυκουρέντζο:

«Κάποιοι οραματίζονται πότε τον κόκκινο Δεκέμβρη, πότε τον κόκκινο Γενάρη. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι κόκκινη είναι κάθε χρονιά επειδή ο Ολυμπιακός κερδίζει το Πρωτάθλημα».

Μιλάμε βέβαια για την ίδια Βουλή που μέχρι πρόσφατα φιλοξενούσε στα έδρανά της τον Παναγιώτη Φασούλα και τον Γιώργο Ανατολάκη και για την ίδια χώρα που εμπιστεύεται τον αθλητισμό της στα χέρια του Γιάννη Ιωαννίδη, του πρώην προπονητή δηλαδή που αυτο-αποκαλούνταν «καθηγητής της αλητείας» και που για χάρη του διαιωνίστηκε η έκφραση «Ιωαννίδεια μαφία». Συνεπώς, τίποτα πλέον δεν μας προκαλεί έκπληξη.
Keywords
Τυχαία Θέματα