Τεράστιος PANATHINAIKOS και μόνο αυτό μετράει

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπορεί να μην τα κατάφεραν, έφυγαν όμως με το κεφάλι ψηλά. Άδικο για την ομάδα του Ρότσα το τελικό 3-1...
Τι κι αν αποκλείστηκε. Ο Παναθηναϊκός κυνηγούσε ένα θαύμα και η απόδοσή του ξεπέρασε τις απαιτήσεις και του πιο απαιτητικού οπαδού. Οι «πράσινοι» των χιλίων δύο προβλημάτων αντιμετώπισαν την Τότεναμ των αστέρων παγκόσμιου βεληνεκούς και την τρόμαξαν. Το τελικό σκορ 3-1 αδικεί
την ομάδα του Ρότσα που στάθηκε εξαιρετικά άτυχη σε κρίσιμες καμπές του αγώνα.

Από το Τριφύλλι ξεχώρισαν με την απόδοσή τους ο Σισοκό που είναι σταθερή αξία, ο Σο, το πάθος του οποίο ξεχείλιζε (μέχρι να αποχωρήσει ως αναγκαστική αλλαγή), ο Σεϊταρίδης (που έβγαλε μία εκπληκτική ασίστ και παραλίγο να έχει στα στατιστικά του άλλη μία αν ήταν πιο προσεκτικός ο Τοτσέ), ο Σπυρόπουλος που τελευταία δείχνει αναγεννημένος, φυσικά ο σκόρερ Ζέκα που έτρεχε ασταμάτητα σε όλους τους χώρους και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας.

Αντιθέτως, προβλημάτισε για άλλη μία φορά με την απόδοσή του ο Χριστοδουλόπουλος, ενώ ο Τοτσέ αν και δείχνει πως το θέλει, δεν τον θέλει και τόσο η μπάλα...

Για μια στιγμή αδράνειας…

Το γήπεδο φλεγόταν. Η Τότεναμ μπορεί να έχει ένα από τα φασαριόζικα κοινά της Αγγλίας, όμως τα φώτα έκλεψαν οι τρελαμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι τραγουδούσαν ασταμάτητα με όλη τους την ψυχή.

Οι «πράσινοι» μπήκαν μουδιασμένα και δυσκολεύονταν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, προσπαθούσαν να επιτεθούν με λίγες και γρήγορες πάσες και ως αποτέλεσμα έχαναν εύκολα την κατοχή.

Όσο περνούσε η ώρα, η Τότεναμ έδειχνε αγχωμένη, καθώς μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην απειλούσε, είχε όμως κλείσει εξαιρετικά όλους τους χώρους και είχε μπλοκάρει τα «όπλα» των Λονδρέζων.

Η πρώτη μεγάλη ανησυχία στα καρέ του Καρνέζη ήρθε στο 16’, όταν ο Γουόκερ εκτέλεσε φάουλ από πολύ καλό σημείο, η μπάλα όμως χτύπησε στο τοίχος και ο κίνδυνος πέρασε.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 20’ όταν ο Τοτσέ έχασε το… άχαστο, στέλνοντας με προβολή την μπάλα στην αγκαλιά του Φρίντελ, έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Σεϊταρίδη. Πάντως πρέπει να σημειώσουμε πως έστω και οριακά ο Ισπανός φορ ήταν σε θέση οφσάιντ παρά το γεγονός πως το σημαιάκι του βοηθού έμεινε κατεβασμένο.

Το 1-0 ήρθε στο 28’, όταν το παιχνίδι σε καμία περίπτωση δεν μύριζε γκολ. Σκόρερ ο Αντεμπαγιόρ, ο οποίος νίκησε τον Ορέστη Καρνέζη σε τετ α τετ, στην μοναδική φάση που η άμυνα του Τριφυλλιού αδράνησε. Την ασίστ έβγαλε με κάθετη πάσα ο Ντέμπσεϊ.

Φυσικά, αυτό είναι το παιχνίδι της Τότεναμ, με γρήγορες μπαλιές έξω από την περιοχή και με παίκτες που ψάχνουν συνεχώς την κάθετη πάσα, αλλά και με ταχύτατους ακραίους που πλαγιοκοπούν. Παιχνίδι που δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο για οποιονδήποτε αντίπαλο να αντιμετωπίσει, όταν η ομάδα του Βίλας Μπόας πιάσει ρυθμό.

Το τέρμα της Τότεναμ πάγωσε τους «πράσινους» ποδοσφαιριστές, καθώς το τελευταίο που ήθελαν ήταν να μείνουν πίσ
Keywords
Τυχαία Θέματα