Τα 6 έγιναν 4, μετά 2 και μετά… δάνειο

Στην αγαπημένη λύση του Τζίγγερ, το δάνειο, καταφεύγει ο Γιάννης Αλαφούζος αφού τα 6 εκατομμύρια που είχε υποσχεθεί δεν μαζεύτηκαν ποτε...

Σουρεάλ καταστάσεις ζει ο Παναθηναϊκός. Κάθε φορά που νομίζουμε πως τα έχουμε δει και ένα καινούριο δεδομένο εμφανίζεται στο προσκήνιο. Κάθε φορά που τολμάει ο φίλαθλος του Τριφυλλιού να ξεστομίσει «δεν πάει πιο κάτω», η επικαιρότητα του θυμίζει πως το «πράσινο βαρέλι» δεν έχει πάτο.

Ο
Παναθηναϊκός ήδη χρωστάει σε τράπεζες λόγω παλαιότερων δανείων που έπαιρνε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης από (τη δική του κατά μεγάλο ποσοστό) Τράπεζα Πειραιώς. Τότε που οι «πράσινοι» χρεοκοπούσαν –διά στόματος Τζίγγερ- αλλά παρόλα αυτά ο μεγαλομέτοχος φόρτωνε τον σύλλογο πανάκριβα συμβόλαια ποδοσφαιριστών που ποτέ δεν έπιασαν (Γκοβού, Πλεσίς, Λουίς Γκαρσία, Φερνάντες).

Σε ρυθμούς… Τζίγγερ φαίνεται πως κινείται και ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο ισχυρός μιντιάρχης είχε υποσχεθεί αρχικά 6 εκατομμύρια. Τα χρήματα αυτά έμειναν στα λόγια. Πέσαμε έτσι στα 4,2 εκατομμύρια. Τι να κάνουμε, από το τίποτα κάτι είναι. Τελικά όμως ούτε αυτό το ποσό κατάφεραν να μαζέψουν οι φίλοι – επιχειρηματίες που περιστοιχίζουν την προσπάθεια του Σωματείου. Το ποσό που μαζεύτηκε είναι 2 εκατομμύρια ευρώ, περίπου τα μισά από τα οφειλόμενα –μέχρι τέλος του 2011- προς τους ποδοσφαιριστές. Με τέτοιες κινήσεις και τόσο μεγάλη προθυμία έχουν την πεποίθηση πως ο κόσμος θα ενθουσιαστεί και θα προσφέρει την οβολό του!

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στον ΣΚΑΪ και στην «Καθημερινή» είχε πει πως επιθυμία των επιχειρηματιών που θα προσφέρουν χρήματα είναι να διατηρηθεί η ανωνυμία τους. Είχε παράλληλα τονίσει πως πρόκειται για πρόσωπα που δεν ανήκουν στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ. Κάτι που σημαίνει πως η δικαιολογία «κάνει πίσω ο Βγενόπουλος και ο Πολέμης» είναι άστοχη.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο νέο δάνειο, το οποίο φέρεται να είναι έτοιμος να λάβει ο Γιάννης Αλαφούζος προκειμένου να τρέξουν οι άμεσες υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού.
Το δάνειο θα είναι ύψους 4 με 5 εκατομμυρίων ευρώ και τις εγγυήσεις φέρεται πως θα τις δώσει το παλαιό μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ (ύστερα από πρόταση του Τζίγγερ) Απόστολος Ταμβακάκης. Το μόνο που μένει είναι να μάθουμε την τράπεζα στην οποία θα χρωστάει το δάνειο ο Παναθηναϊκός. Επικρατέστερες είναι η Εθνική και η Πειραιώς.
Keywords
Τυχαία Θέματα