Το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» και η... ταυτότητα του Δομάζου! (vid)

Η επιστροφή του Δομάζου σε ντέρμπι «αιωνίων» και η μεγάλη νίκη που αντέστρεψε (προσωρινά) το βαρύ κλίμα για τον Παναθηναϊκό...
Πέρασαν 33 χρόνια από το πρώτο ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Σαν σήμερα, στις 13 Ιανουαρίου του 1980, οι «πράσινοι» νίκησαν με 2-0 την ομάδα του Πειραιά, έχοντας καλύτερο της αναμέτρησης τον Μίμη Δομάζο που είχε επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του.

Βρισκόμαστε
στα πρώτα βήματα του επαγγελματισμού στο ποδόσφαιρο. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε αναλάβει τον Παναθηναϊκό. Οι προσδοκίες των φιλάθλων δεν επιβεβαιώθηκαν και έτσι μέχρι και την 16η αγωνιστική τα πνεύματα είχαν φουντώσει και η οργή ξεχείλιζε.

Το παιχνίδι διεξήχθη στις 13 Ιανουρίου του 1980 και όχι στις 12, όπως γράφουν ανιστόρητοι (δήθεν) Παναθηναϊκοί, που έχουν καταληστέψει -σαν αρπακτικά- το ιστορικό αρχείο της ΠΑΕΟ Παναθηναϊκός διένυε μία από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας του, έχοντας μέχρι εκείνο το σημείο έρθει επτά φορές ισόπαλος και έχοντας γνωρίζει βαρύτατες ήττες (4-1 από τα Γιάννινα, 6-0 από την Ηρακλή).

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν μία καλή ευκαιρία για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις και να χαμογελάσει ξανά ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Και έτσι έγινε! Οι «πράσινοι» είχαν σε δαιμονιώδη φόρμα τον Στρατηγό τους, τον Μίμη Δομάζο που στα 38 του φόρεσε ξανά το Τριφύλλι στο στήθος μετά το «κιτρινόμαυρο» διάλειμμα, έπαιξε σαν έφηβος και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 2-0. Τα γκολ σημείωσαν οι Υφαντίδης (18΄) και Αλβαρέζ (85΄).

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Μπρούνο Πεζάολα δήλωσε για τον Δομάζο μετά το παιχνίδι:

«Δεν ήταν ανάγκη να έρθω στην Ελλάδα για να μάθω ποιος είναι ο Δομάζος. Η φήμη του έχει ξεπεράσει τα σύνορά σας πριν από χρόνια. Κρίμα που είναι 39 χρονών. Παίκτες της κλάσεως του Δομάζου δεν έπρεπε να έχουν ταυτότητα που να τους θυμίζει την ηλικία. Όπως για τους δικούς μας Ριβέρα, Ματσόλα, έτσι και για παίκτες αξίας όπως ο Δομάζος, το "ρολόι του χρόνου" θα έπρεπε να σταματήσει στην ίδια ώρα και χρόνο. Μόνο έτσι οι φίλαθλοι θα μπορούσαν να γευτούν τη μαγεία του ποδοσφαίρου. Στους παίκτες αυτούς, το μυαλό κι η ευφυΐα είναι η ίδια η αγάπη και το πάθος για την μπάλα…».

Μία όμορφη εικόνα. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ Λουκάς Μπάρλος βρέθηκε στη Λεωφόρο και συνεχάρη τον Δομάζο για το εξαιρετικό παιχνίδι που έκανε
Keywords
Τυχαία Θέματα